Fungerar Google pÄ ett operativsystem för funktionstelefoner?

Googles patent visar en hopfÀllbar telefon som viks som en bok

“Google har arbetat med ett” beröringslöst lĂ€ge “för Chrome, med D-pad pĂ„ funktionstelefonen som sannolikt kommer att anvĂ€ndas för navigering”

Googles Android Ă€r ett av de mest populĂ€ra och mest anvĂ€nda mobila operativsystemen. ÄndĂ„ har tekniska jĂ€tten inte kunnat utnyttja funktionen telefonmarknad. Det beror pĂ„ att Android-grĂ€nssnittet i första hand Ă€r beroende av pekinmatning och det Ă€r en nödvĂ€ndighet för Ă€ven de mest grundlĂ€ggande Android-telefonerna. Google initierade nyligen ett Android Go-program i en strĂ€van att nĂ„ “nĂ€sta miljard anvĂ€ndare.” Men enligt en ny upptĂ€ckt av 9to5Google, som kan förĂ€ndras i framtiden. Publikationen hittade detaljer om ett “beröringsfritt” lĂ€ge som görs för Google Chrome vilket indikerar att Google förbereder webblĂ€saren för telefonmarknaden.

Google

Som rapporterats hittades detaljerna i beröringsfritt lĂ€ge postat till Chromiums Gerrit-kĂ€llkod. Enbart omnĂ€mnandet av “beröringsfritt lĂ€ge” betyder inte nödvĂ€ndigtvis att det kan vara avsett för en funktionstelefon eftersom det kan vara en version för Android TV-apparater. Men den möjligheten utesluts eftersom en Google-utvecklare gav tvĂ„ mycket intressanta skĂ€rmdumpar av det nya lĂ€get.

Som framgĂ„r av skĂ€rmdumpen Ă€r detta inget Android TV-grĂ€nssnitt. BildförhĂ„llandet i sig visar tydligt att appen Ă€r avsedd för nĂ„got som en funktionstelefon, medan dess upplösning pĂ„ 640 × 480 Ă€r en annan stark ledtrĂ„d för detsamma. Det finns grundlĂ€ggande kontroller som att zooma in, zooma ut, flytta musen samt knapparna “Utforska” och “Alternativ” placerade lĂ€ngst ner till vĂ€nster och höger föreslĂ„r en typisk UX-telefon. Trots allt detta bevis sĂ€ger kĂ€llan att det inte finns nĂ„gra bevis för lĂ€get i AOSP, dĂ€rför Ă€r allt detta en mycket spekulativ teori just nu. Dessutom finns det inga ledtrĂ„dar frĂ„n Google om att ett sĂ„dant drag skulle kunna ske i framtiden. Som sagt kan Googles intrĂ€de pĂ„ marknaden för funktionstelefoner visa sig vara betydelsefullt, vilket vi har sett med intrĂ€de pĂ„ Jio Phone.

[Previous Story]Redmi Go Àr Xiaomis nya erbjudande pÄ nybörjarnivÄ i Indien: pris, specifikationer

[Next Story]Priserna pÄ Huawei P30, P30 Pro och P30 Lite lÀckte ut före lanseringen den 26 mars