Funktionstelefoner som fortfarande sÀljer smartphones i Indien nÀr marknaden vÀxer med 10 procent: Counterpoint

Funktionstelefoner som fortfarande sÀljer smartphones i Indien nÀr marknaden vÀxer med 10 procent: Counterpoint

“Feature-telefoner vĂ€xte till och med upp tillvĂ€xten för smarttelefonsĂ€ndningar och ökade med 11 procent under 2018, uppmuntrat av Reliance Jios funktionstelefoner i Indien.”

Den senaste rapporten om indiska mobiltelefontransporter frĂ„n Counterpoint Research har avslöjat nĂ„gra viktiga datapunkter. Kanske Ă€r den största punkten som OEM-tillverkare kommer att ta tillvara pĂ„ den stadiga tillvĂ€xttakten pĂ„ den indiska marknaden – medan ledande marknader som Kina och USA har fallit, har den stadigt stigande indiska marknaden stigit ytterligare med cirka 10,4 procent under 2017, till stĂ„r nu pĂ„ 330 miljoner enheter levererade 2018.

Av de 330 miljoner stod smartphones för cirka 44 procent av alla enheter och skickade över 145 miljoner enheter under Ă„ret. Detta markerar en tillvĂ€xt pĂ„ 10 procent jĂ€mfört med smartphonetransporter frĂ„n förra Ă„ret. Den mer slĂ„ende statistiken har dock att göra med funktionstelefoner. Även om det inte Ă€r nĂ„gon överraskning att telefoner har funktioner fortfarande stĂ„r för högre sĂ€ndningar Ă€n smartphones, vad som gör rubrikerna Ă€r att sĂ€ndningar av telefoner faktiskt vĂ€xte snabbare Ă€n smartphone-sĂ€ndningar under Ă„ret. Feature-telefoner stĂ„r nu för 56 procent av den indiska mobiltelefonmarknaden och vĂ€xer med 11 procent jĂ€mfört med de 132 miljoner enheter som levererades 2017.

Nokia-funktionstelefon

Bland smartphonetransporterna ledde Xiaomi marknaden i Indien med en andel pĂ„ 28 procent av hela den indiska marknaden, följt av Samsung, Vivo, OPPO och Micromax. Reliance Jio verkar ha gjort mer Ă€n bara att skicka teleoperatörer i landet i en kittel – det bidrar ocksĂ„ kraftigt till telefonens leveranser. Dess datafunktioner har nu 38 procent av alla levererade telefoner följt av Samsung, Lava, Itel och Nokia.

Detta lĂ€mnar gott om utrymme för tillvĂ€xt av smartphones i Indien. Vad som Ă€r mer glĂ€djande Ă€r ökningen av smarttelefonsĂ€ndningsintĂ€kterna, liksom ökningen av medianpriset pĂ„ smartphones bland konsumenterna. NettoomsĂ€ttningen frĂ„n mobiltelefonmarknaden ökade med 19 procent 2018, med Samsung, Xiaomi, Vivo, OPPO och Apple som ledde intĂ€ktsdiagrammen. Dessutom, medan prisnivĂ„n 10 000–15 000 Rs vĂ€xte snabbast 2017, sĂ„g föregĂ„ende Ă„r marknaden 20 000–30 000 Rs snabbast, uppmuntrad av övertygande erbjudanden frĂ„n Vivo, OPPO och Samsung. OnePlus gynnades ocksĂ„ av detta, och trots att dess enheter nu sĂ€ljs till premien Rs 40.000-mĂ€rke, sĂ„g företaget enligt uppgift en 58-procentig tillvĂ€xt i intĂ€kter frĂ„n Indien 2018.

Inte överraskande vÀxte e-handelsmarknaden ocksÄ stadigt, med Amazon och Flipkart som stod för 36 procent av alla smartphonetransporter 2018. Med större marknader stagnerade stadigt och smarttelefonmarknaden förvÀntas inte ÄterhÀmta sig förrÀn Ätminstone 2020 lÀmnar detta Indien som ett massivt lovande industri för smarttelefontillverkare att fokusera pÄ.