FUTURE Claw J3-hörlurar: ett utmÀrkt par in-ear-hörlurar

FUTURE Claw J3-hörlurar: ett utmÀrkt par in-ear-hörlurar

“VĂ„r syn pĂ„ FUTUREs senaste IEM – CLAW J3”

Smartphones med ett 3,5 mm grÀnssnitt har blivit nÄgot av en sÀllsynthet idag, men det har inte avskrÀckt försÀljningen av in-ear-hörlurar med den Àlskade analoga kontakten. I sjÀlva verket ser vi fler nya ansikten pÄ marknaden, sÀrskilt i budgetkategorin som överraskande driver flest volymer i landet. Fall i punkt, Mumbai-baserade FUTURE, som nyligen tillkÀnnagav CLAW J3 hörlurar i Indien. Jag skickades en enhet för granskning och efter att ha spenderat lite tid med det tror jag att paret kan skÀra en nisch för varumÀrket i det halshuggna segmentet. HÀr Àr varför.

Design och komfort

Ett av de största argumenten jag har hört mot ett par budgethörlurar Àr att de sÀllan klarar tidens test. Men för sent har jag varit positivt överraskad av kvaliteten pÄ sub-Rs 1K-hörlurar. Realme Buds, till exempel, var ganska bra och CLAW J3 Àr inte annorlunda. Höljena för öronsnÀckorna Àr inte bara metall, utan TPU-kabeln har ocksÄ förstÀrkts av ett lindningsskikt som kÀnns extremt slitstarkt och robust. SÄ lÀnge du inte medvetet gnuggar kabeln pÄ en grov yta kommer CLAWS J3 att hÄlla dig lÀnge, lÄng tid.

Medan CLAW J3 fÄr toppbetyg i hÄllbarhetsavdelningen, har hörlurarna en ganska glömsk design och ser ut som en del av ett generiskt headset. Tack och lov, nÀr det gÀller hörlurar, kan du komma undan med en trÄkig design sÄ lÀnge produkten levererar i ljudavdelningen.

FRAMTIDA CLAW J3 recension009

Det som Àr viktigt Àr dock att hörlurarna sitter bra i öronen. I den utstrÀckningen har jag inte haft nÄgra problem med passningen av CLAW J3 under min tid med paret. Hörlurarna har vinklade öronspetsar som bildar en sÀker tÀtning i örat och isolerar mest, om inte allt bakgrundsljud. Du kan vara sÀker pÄ att du kommer att kunna lyssna pÄ musik i flera timmar utan att mÀrka nÄgot obehag av öronutmattning med J3-enheterna.

FRAMTIDA CLAW J3 recension008Dessutom, till skillnad frÄn vissa budgeterbjudanden, levereras CLAW J3 ocksÄ med en inbyggd fjÀrrkontroll som Àr praktiskt för att ta samtal nÀr du Àr pÄ sprÄng och vÀxla mellan olika spÄr. Kudos till FUTURE för att inte klippa nÄgra hörn hÀr.

Ljudkvalitet

CLAW J3 levereras med ett par dynamiska drivrutiner placerade inuti varje hörsnÀcka som kan arbeta över en frekvens pÄ 20Hz till 20KHz. NÀr det gÀller den övergripande ljudkvaliteten tycker jag att J3s Àr det perfekta Àktenskapet mellan de bastunga Realme Buds och de finjusterade Soundmagic ES18s. Följaktligen fÄr du ett trevligt low-end-svar som lÄter tÀtt och effektivt utan att övervÀldiga resten av frekvensspektrumet.

FRAMTIDA CLAW J3 recension002

J3-hörlurarnas ljudsignatur svĂ€nger definitivt mot den varmare sidan, vilket var tydligt nĂ€r jag lyssnade pĂ„ spĂ„r som Billie Eilishs Begrava en vĂ€n var, beats och sĂ„ngen tog centrum. Men, till skillnad frĂ„n de andra budget-IEM: erna, lĂ€t J3 mer nyanserad och invecklad i deras leverans, vilket kan ackrediteras till IEM: s stjĂ€rnbild. LĂ„t mig uttrycka det pĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet – medan jag tappade mina fötter med glĂ€dje mot banans slag kunde jag sĂ€ga att det ocksĂ„ fanns andra instrument (ingen ordlek avsedd). Skrikarna i sĂ„ngarens röst och de olika ljudeffekterna förmedlades lika tydligt till mina öron som dunkarna frĂ„n sparktrummorna.

FRAMTIDA CLAW J3 recension003

NĂ€r det gĂ€ller höjdpunkterna var jag mer Ă€n nöjd med hur CLAW J3 Ă„terlĂ€mnade lĂ„tar frĂ„n metal / rockgenren. Artister som Guns n Roses och The Killers var mer Ă€n lyssnande pĂ„ IEM: erna, och du kommer att hitta vĂ€ldigt lite att klaga pĂ„ enhetens diskant – det fanns ingen skrĂ€cklighet sĂ„ att sĂ€ga och Ă€ven vid relativt högre volymer lĂ€t kaotiska spĂ„r sĂ€llan nĂ„gonsin som en förvrĂ€ngd röra.

Dom

Det Àr förbluffande hur bra CLAW J3 lÄter, med tanke pÄ parets relativt billiga MRP pÄ bara Rs 799. Dessutom var jag oerhört nöjd med enhetens design, som Àven om den Àr generisk, kommer utan tvekan att hÄlla potentiella köpare ett tag. LÀgg till det lyssningskomforten sÄ fÄr du pengarna och mer om du skulle köpa CLAW J3-hörlurarna.

FRAMTIDA CLAW J3 recension006

För priset gÄr IEM upp mot hörlurar som Sennheiser CX180, Realme Buds och Soundmagic ES18. Medan varje par hörlurar har sin egen uppsÀttning styrkor, bör köpare som letar efter en balanserad ljudutgÄng som ocksÄ Àr kul att lyssna pÄ, ta upp CLAW J3 i hjÀrtslag.

Redaktörens betyg: 4/5

Fördelar

Robust byggnad Bra ljudkvalitet Inline-fjÀrrkontroll

Nackdelar

Foton av Raj Rout