Fyra sÀtt företag anpassar sig genom teknik i pandemin

Fyra sÀtt företag anpassar sig genom teknik i pandemin

Skapa en onlinebutik

NÀr pandemin nÄdde sin topp var rÄdet för mÄnga av oss att stanna hemma och inte vÄga ut om möjligt. Medan vissa omrÄden har öppnats pÄ nytt, rÄder det ingen tvekan om att shopping för mÄnga till stor del har gÄtt över till en onlineupplevelse, vilket ger ytterligare ett slag för en high street som redan kÀnde nypan av onlinekonkurrens.

45% av amerikanerna har flyttat till att handla online exklusivt sedan pandemin – Visa-undersökningen

Enligt en undersökning frÄn Visa har 45% av amerikanerna flyttat till att handla online uteslutande sedan pandemin.

Medan större ÄterförsÀljare har funnit att fokus pÄ nÀtet Àr en smidigare övergÄng, tack vare en befintlig nÀrvaro och Är av investeringar, har mindre företag blivit otrevliga. Plötsligt kan det vara en skrÀmmande uppgift att stÄ inför en webbutik för dem som inte har nÄgon tidigare erfarenhet.

Medan befintliga plattformar som Amazon och eBay erbjuder ÄterförsÀljare ett snabbt och enkelt sÀtt att lista sina produkter, finns det ett pris att betala, bokstavligen, eftersom företaget tar sitt kort för att ge ditt företag en butiksfront.

Det Ă€r dĂ€rför som vissa företag skapar sina egna detaljhandelswebbplatser med e-handelswebbplatsbyggare som guidar företagare genom processen. Slutresultatet Ă€r en fullt fungerande webbutik som kan ta emot bestĂ€llningar, hantera lager och ansluta till befintliga sociala mediekanaler. TjĂ€nster som Wix erbjuda nĂ€tbutiksnivĂ„er frĂ„n $ 20 i mĂ„naden – mĂ„nga tar inte ens provision frĂ„n onlineförsĂ€ljningen.

Ett företag som uppdaterade sitt online-erbjudande var Team Manticore, ett företag som specialiserat sig pÄ spöklika plyschar, serier och spel. Trots en stark nÀrvaro pÄ kongresskretsen, behövde dess nÀrvaro pÄ nÀtet lite kÀrlek och uppmÀrksamhet, som delÀgare Rowyn Golde berÀttade för oss:

”Allt detta var mycket enklare nĂ€r vi kunde gĂ„ till personliga konventioner. Jag lyckades undersöka vad liknande företag gör under den hĂ€r tiden. Svaret var onlineförsĂ€ljning. Vi hade redan en webbplats, men jag tog “chansen” för den extra tid vi fick för att modernisera dĂ€refter.

Jag behövde bĂ€ttre produktbilder nu nĂ€r vi inte litade pĂ„ att mĂ€nniskor kunde se och röra vĂ„ra produkter personligen. Jag mĂ„ste vara sĂ€ker pĂ„ att vĂ„ra beskrivningar var levande och exakta. MĂ€nniskor som handlar online behöver inte bara veta exakt vad de köper utan mĂ„ste ocksĂ„ kunna lita pĂ„ oss. ”

En webbplats behöver inte bara fokusera pÄ onlineförsÀljning heller. De bÀsta kompletterar sina erbjudanden med extra information, precis som Team Manticore har:

”Om du har en solid koppling till din publik kan du frĂ„ga vilka saker de ocksĂ„ vill se. Kanske vill de ha videor, en handledning eller en levande Q&A. Vi lade ocksĂ„ till ett tackkort med varje bestĂ€llning, som berĂ€ttar exakt var du kan hitta oss online och hur man lĂ€mnar en recension. ”

Som mÄnga företag har hittat har pandemin erbjudit företag att Àndra kurs och övervÀga en ny strategi, som Rowyn upptÀckte:

”Vi sĂ„g till att vĂ„ra fans fick veta att vi har varit socialt distanserade och varit sĂ€kra, sĂ„ vĂ„ra produkter Ă€r ocksĂ„ sĂ€kra. Det Ă€r en stor skillnad av uppenbara skĂ€l. Jag har ocksĂ„ anvĂ€nt den hĂ€r tiden för att koncentrera mig mer pĂ„ saker som jag antingen har försummat tidigare eller aldrig provat.

Det Ă€r viktigt att tĂ€nka pĂ„ hur saker kommer att bli annorlunda i framtiden, och hur man bygger vidare pĂ„ det, snarare Ă€n att börja om frĂ„n början. ”

Om du funderar pÄ att skapa en egen webbutik men inte vet var du ska börja, har vi sammanstÀllt vÄra bÀsta val baserat pÄ omfattande test nedan: