Fyra tekniska trender som faktiskt kommer att vara nÄgot 2017

Fyra tekniska trender som faktiskt kommer att vara nÄgot 2017

Om du Ă€r intresserad av teknik och hur den kan frĂ€mja vĂ„ra hem, vet du att det nĂ€stan varje mĂ„nad finns en ny produkt som kommer att bli “nĂ€sta stora sak.” Under det gĂ„ngna Ă„ret fanns det otaliga produkter som lovade att förvandla det dagliga livet, men de flesta av dem misslyckades med att göra till och med den minsta bucken i den genomsnittliga mĂ€nniskans liv.

Precis som sin föregÄngare faktureras 2017 som Äret det smarta hemmet kommer att göra verkligen starta och tekniska trender kommer att revolutionera vÄra liv. Men vilken av de nya tekniska trenderna ser det faktiskt ut att bli en del av vÄrt dagliga liv, och vilka Àr bara mer meningslösa marknadsvafflar?

Syntetisk mat

HĂ€r Ă€r en teknisk trend som vĂ„ra kök sannolikt kommer att stöta pĂ„ i Ă„r – syntetisk mat. Det Ă€r inte riktigt nytt, eftersom vegetarianer lĂ€nge har Ă€tit det. Ta veggie hamburgare, till exempel. Inte de som bestĂ„r av grönsaker utan de som Ă€r nĂ€stan oroande köttiga i bĂ„de smak och konsistens. Ja, de Ă€r naturligtvis syntetiska. Medan mĂ„nga köttĂ€tare kanske vĂ€nder upp nĂ€san, ser 2017 ut att bli Ă„ret som detta kommer att förĂ€ndras.

NĂ€r vĂ„rt klimat strĂ€cker sig till sin grĂ€ns och vĂ„ra naturresurser och mark försvinner, vad vi Ă€ter behov att förĂ€ndra. Soylent Ă€r ett framtrĂ€dande exempel pĂ„ nĂ€ringspulver som fick mycket fart under 2016, och i Ă„r planerar flera andra mĂ€rken att Ă„tgĂ€rda Soylents svaghet: Även om det ger alla nĂ€ringsĂ€mnen du behöver Ă€r det verkligen ganska obehagligt.

Beyond Meat and Impossible Foods har skapat kött-stil, vĂ€xtbaserade hamburgare som fick fantastiska recensioner; att ta detta Ă€nnu lĂ€ngre Ă€r kött frĂ„n labbet. NĂ€r köttindustrins verklighet genomsyrar vĂ„rt medvetande och effekterna pĂ„ miljön inte lĂ€ngre kan ignoreras, blir fler och fler mĂ€nniskor intresserade av grymhet och hĂ„llbara livsmedel. Även om det inte kommer att hĂ€nda 2017 förutspĂ„r forskare att Ă„r 2020 kommer laboratoriekulturellt kött att slĂ„ vĂ„ra butiker.

Smarta toaletter

Fitnessarmband Àr ett exempel pÄ vad mÄnga trodde var enbart en teknisk modefluga som skulle bli en varaktig global trend. Det Àr tydligt att marknaden för teknik som hjÀlper oss att hÄlla oss i form och friska Àr hÀr för att stanna, och med det i Ätanke bör 2017 ta detta till nÀsta nivÄ.

År 2016 verkade en stor del av befolkningen plötsligt utveckla en intolerans för gluten / vete / mejeri. PĂ„ den grunden förutses ökningen av smarta toaletter. Ja verkligen. Smarta toaletter kan analysera urin- och avföringsprover för att tillhandahĂ„lla hĂ€lsodiagnostik (t.ex.: Ă€ta mer av detta och sluta Ă€ta det) samt varna oss för tidiga signaler om sjukdom.

Intern 3D-utskrift

Det Àr sant att 3D-skrivare har funnits i flera Är, men 2017 kommer att bli Äret dÄ de blir nÀrvarande i mÀnniskors hem. Anledningen? De Àr nu tillgÀngliga för halva priset de sÀljs förra Äret, och anstÀndiga 3D-skrivare börjar frÄn cirka 200 dollar. Nya modeller som lanseras i Är Àr sÄ lÄga som $ 99, vilket kommer att sÀnka priserna ytterligare.

MĂ„nga forskare tror att 3D-skrivare kommer att vara den ”mĂ„ste-ha” -gĂ„van till jul 2017, och det Ă€r lĂ€tt att förestĂ€lla sig hur populĂ€ra dessa kommer att vara: Varför köpa den nĂ€r du bara kan skriva ut den?

RobotgrÀsklippare

RobotgrĂ€sklippare har ocksĂ„ funnits pĂ„ marknaden ett tag nu men det Ă€r först nyligen som mĂ€nniskor ser dem som mer Ă€n en passande modefluga för de superrika. Precis som med 3D-skrivare var priserna ursprungligen skyhöga, men modellerna börjar nu frĂ„n cirka $ 900. Även om de fortfarande inte Ă€r billiga, Ă€r de inte sĂ„ dyra att de bara tilltalar miljonĂ€rer – eller mĂ€nniskor som verkligen, verkligen hatar att klippa grĂ€smattan.

RobotgrĂ€sklippare kan arbeta under regniga förhĂ„llanden och har utformats för att lĂ€mna tillrĂ€ckligt med grĂ€sstrĂ„n pĂ„ grĂ€smattan för att skapa kompost – sĂ„ att de faktiskt hjĂ€lper till att förbĂ€ttra din trĂ€dgĂ„rd ocksĂ„. Ett problem som robotgrĂ€sklippare mötte nĂ€r de först dök upp var att de lĂ€tt kunde stulas. År 2017 kringgick tillverkarna problemet genom att skapa laddstationer som endast fungerar med den medföljande grĂ€sklipparen. om det blir stulet kan det “svartlistas” och fungerar inte.

Skulle du köpa nÄgon av dessa produkter? Vilka smarta hemprodukter Àr du mest glada över i Är?