G Suite-anvÀndare kan nu logga in med sÀkerhetskoder som genereras via sÀkerhetsnyckel

G Suite-anvÀndare kan nu logga in med sÀkerhetskoder som genereras via sÀkerhetsnyckel

”SĂ€kerhetskoden Ă€r en engĂ„ngskod som kan anvĂ€ndas för att logga in pĂ„ plattformar dĂ€r sĂ€kerhetsnycklar inte stöds direkt”

Medan Googles sÀkerhetsnyckel Àr bland de bÀsta möjliga sÀtten att skydda dina onlinekonton mot nÀtfiske, har den sin egen brist. Den nya inloggningsmetoden stöder inte Àldre plattformar som inte stöder FIDO-protokoll inklusive Internet Explorer, Safari och fjÀrrskrivbord. Google ÄtgÀrdar problemet med en ny uppdatering som loggar in dig pÄ ditt G Suite-konto med sÀkerhetskod. En sÀkerhetskod Àr en engÄngskod som genereras med en sÀkerhetsnyckel som kan anvÀndas för att logga in pÄ Àldre plattformar dÀr sÀkerhetsnycklar inte stöds direkt.

G-svit

AnvĂ€ndarna kommer att “FĂ„ engĂ„ngskod” som tvĂ„vĂ€gsverifieringsalternativ efter att de loggat in pĂ„ en webblĂ€sare som inte stöds med sitt anvĂ€ndarnamn och lösenord. De kommer att behöva “Logga in pĂ„ en annan enhet med deras sĂ€kerhetsnyckel för att fĂ„ en kod” pĂ„ https://g.co/sc i Chrome. Nu pluggar du in din sĂ€kerhetsnyckel och anger sĂ€kerhetsnyckeln till den första webblĂ€saren.

“A anvĂ€ndare kan behöva komma Ă„t en webbapplikation som samlar sin Google-identitet, men fungerar bara pĂ„ Internet Explorer 11. Medan webblĂ€saren inte kan kommunicera med en sĂ€kerhetsnyckel direkt kan anvĂ€ndaren öppna en Chrome-webblĂ€sare och generera en sĂ€kerhetskod, som kan ange sedan i Internet Explorer för att fĂ„ tillgĂ„ng till applikationen, ” skrev företaget i sin blogg.

SĂ€kerhetskoden Ă€r tillgĂ€nglig för anvĂ€ndare som standard för vissa anvĂ€ndare inklusive de som Ă€r föremĂ„l för “Alla” eller “Alla utom verifieringskoder via text, telefonsamtal” 2-stegs verifieringspolicyer eller för dem som inte Ă€r föremĂ„l för en specifik 2 -Step Verification policy men har valt att anvĂ€nda en sĂ€kerhetsnyckel. Processen anses sĂ€krare Ă€n att fĂ„ koder via sms eller telefonsamtal.