GAIN: s VD om hur appen startade sin vÀg till ett vinnande företag

GAIN: s VD om hur appen startade sin vÀg till ett vinnande företag

NĂ€r internetets “vilda vĂ€st” -Ă„ra slutar, har det öppna internetets löfte om frihet gett vika för sociala nĂ€tverk som Ă€r portvakter som förbinder publiken med innehĂ„ll. För marknadsförare betyder det en sak: Det Ă€r dags att sĂ€tta igĂ„ng sina sociala marknadsföringskotletter, förlita sig pĂ„ strategiska affĂ€rer med influenser och förstĂ€rka sina bĂ€sta instagram-memes – roligt faktum: FrĂ„n och med förra Ă„ret har internet “bryr sig mer om memes Ă€n om Jesus. ”

Detta behov av högkvalitativt innehĂ„ll ger ocksĂ„ en möjlighet för alla startplattformar som kan hjĂ€lpa till att stimulera processen. Vilket Ă€r precis vad FÅ Ă€r byggt för att göra: Starten Ă€r ett marknadsföringsteknikföretag som automatiserar arbetsflödet för sociala medier och innehĂ„llspublicering för byrĂ„er och liknande.

Även om det bara Ă€r ett team för sex personer, arbetar GAIN med tunga hitters, inklusive Honda och The Weather Channel, och har haft ökande intĂ€kter nĂ„gonsin sedan lanseringen 2014. Det Ă€r ocksĂ„ helt bootstrapped. HĂ€r Ă€r en frĂ„ga och svar med företagets VD och grundare, Albizu Garcia, som tĂ€cker vad de gör och hur de gör det.

Vad Àr din hissplats för GAIN?

“GAIN förenklar och automatiserar innehĂ„llsflödet för byrĂ„er, chefer för sociala medier och alla som arbetar i team. Gula sidorna, JWT och McCann Ă€r bara nĂ„gra fĂ„ av de globala byrĂ„erna som anvĂ€nder GAIN för att samla in godkĂ€nnanden för innehĂ„ll frĂ„n sina interna team och deras kunder sĂ„ att de kan kontrollera exakt vad som gĂ„r live pĂ„ sina sociala mediekanaler. ”

Varför behöver varje företag en process för godkÀnnande av innehÄll för att undvika kriser i sociala medier?

”Det verkar som om vi ser varumĂ€rken publicera olĂ€mpligt innehĂ„ll pĂ„ sociala medier nĂ€stan dagligen nu (exempel. Fler exempel.) Och det Ă€r sĂ€kert att sĂ€ga att för de flesta företag Ă€r skyldigheten bristen pĂ„ en korrekt godkĂ€nnandeprocess. För alla företag som hanterar flera sociala mediekonton med flera bidragsgivare Ă€r det avgörande att ha en godkĂ€nnandeprocess. En godkĂ€nnandeprocess sĂ€kerstĂ€ller inte bara att dina inlĂ€gg Ă€r lĂ€mpliga för varje konto utan det hjĂ€lper ocksĂ„ till att minimera misstag – oavsett om det Ă€r dĂ„lig timing, grammatiska problem eller stavfel.

TyvĂ€rr kan hantering av en innehĂ„llsgodkĂ€nnandeprocess för varje innehĂ„ll vara en mardröm för bĂ„de innehĂ„llsskaparna (dvs. byrĂ„er och marknadsföringsteam) sĂ„vĂ€l som de slutgiltiga godkĂ€nnarna eller klienterna. Det kan vara tidskrĂ€vande att skicka e-post och feedback fram och tillbaka och hĂ„lla reda pĂ„ varje redigering, kommentar eller begĂ€ran pĂ„ varje enskild del av innehĂ„llet. Det Ă€r dĂ€rför vi skapade GAIN. GAIN fungerar som ditt lags helt egna innehĂ„llstrafikchef, meddelar rĂ€tt personer vid rĂ€tt tidpunkt, samlar in feedback frĂ„n kunder och intressenter och flyttar processen Ă„t dig tills allt Ă€r godkĂ€nt. ”

Varför bestÀmde du dig för att starta GAIN?

”Vi hade aldrig för avsikt att skapa ett helt bootstrapped företag. Jag hade nyligen sĂ„lt min andel pĂ„ en stor byrĂ„ och jag ville gĂ„ frĂ„n att direkt betjĂ€na kunder till att skapa teknik som skulle göra det möjligt för andra byrĂ„er och marknadsföringsteam att förenkla processen för att betjĂ€na sina kunder.

Att kunna sjĂ€lvfinansiera GAIN var nyckeln till att vi kunde experimentera och testa vĂ„ra idĂ©er enligt Lean Startup-metoden. NĂ€r vi vĂ€l hittat dragkraft fortsatte vi att experimentera med den magra modellen, och det blev snabbt uppenbart att vi kunde fortsĂ€tta vĂ€xa GAIN utan att behöva lĂ€gga till antal personer i vĂ„r verksamhet. Hittills vĂ€xer vi snabbt och vi har anstĂ€llt noggrant baserat pĂ„ vĂ„ra intĂ€kter och har alltid varit lönsamma pĂ„ vĂ€gen. ”

SÄ varför Àr GAIN rÀtt för bootstrapping snarare Àn att söka investeringar?

”Genom att gĂ„ igenom Venture Hive-acceleratorprogrammet diskuterades kontinuerligt frĂ„gan om att nĂ„ ut till VC. Vi sĂ„g det alltid som ett alternativ; emellertid vĂ€xte vi snabbt, sĂ„ det verkade dumt att samla in pengar och Ă€gna den tid som krĂ€vs för att ordentligt göra detta, sĂ€rskilt nĂ€r vi redan tjĂ€nade pengar. Det var helt enkelt inte meningsfullt.

En annan viktig frÄga för mig och min medgrundare var kontrollen. Vi ville inte förlora kontrollen eller ha det extra trycket frÄn externt kapital pÄ det vi byggde. Det sista vi ville var att stÀndigt motivera alla förÀndringar eller ledpunkter som vi ville göra som företag. Vi bestÀmde oss för att vi hellre skulle misslyckas pÄ vÄra egna villkor Àn att skaffa kapital frÄn traditionella VC.

Sammantaget Ă€r lönsamhet nyckeln till vĂ„ra mĂ„l att upprĂ€tthĂ„lla oberoende. Det ger en kĂ€nsla av sjĂ€lvförtroende för laget som verkligen Ă€r oövertrĂ€ffat. SĂ„ lĂ€nge vi Ă€r magra och effektiva för att bygga den bĂ€sta lösningen och upplevelsen för de företag och team som anvĂ€nder GAIN, har vi en obegrĂ€nsad landningsbana. Vi vill hellre vĂ€xa vĂ„rt företagsteam lĂ„ngsamt och försiktigt istĂ€llet för att hantera utmaningarna med att samla och hantera ett stort team pĂ„ ett kaotiskt och okontrollerat sĂ€tt. ”

Vilka utmaningar medförde bootstrapping?

”De utmaningar som vi mötte bootstrapping GAIN var ganska universella. För en att inte ha resurser att skala sĂ„ snabbt som vi ville var en av de mest frustrerande delarna av resan. Men för att vara Ă€rlig tror jag att de begrĂ€nsningarna gjorde oss mycket mer kreativa och mindre benĂ€gna att slösa tid och pengar pĂ„ icke-viktiga saker. ”

Om du pratade med en ung entreprenör som Àr intresserad av den digitala medievÀrlden, vilka rÄd skulle du ge?

”Om du bygger en tjĂ€nst eller produkt för kunder i den digitala medievĂ€rlden, gör den vacker och enkel att anvĂ€nda.

De primĂ€ra kunderna hos FÅ Ă€r professionella inom marknadsföring och reklam – mestadels kreativa och innehĂ„llsskapare. De Ă€r mycket innovativa, sĂ„ för oss Ă€r det vĂ„r högsta prioritet att skapa en produkt som Ă€r ren, vacker och enkel att anvĂ€nda. PĂ„ samma sĂ€tt som mĂ„nga annonsmaterial hellre vill anvĂ€nda iOS-enheter över Android, Ă€ven om det finns vissa tydliga begrĂ€nsningar med iOS och Android kan anses vara kraftfullare och mer flexibla, har vi arbetat hĂ„rt för att göra GAIN till en tilltalande upplevelse för vĂ„ra kunder, vilket hjĂ€lper till att lindra brister som vĂ„r produkt kan ha nĂ€r det gĂ€ller kundens specifika anvĂ€ndningsfall. ”

LÀs mer inspirerande intervjuer hÀr pÄ Tech.Co