Galaxy Note 7-återkallelsen är inte Samsungs enda produktkvalitetsproblem

Släppdatum och specifikationer för Galaxy Note 7 är äntligen officiella

En av de saker som Samsung ofta har sagt under den aldrig tidigare skådade Galaxy Note 7-återkallelsen är att säkerheten för sina kunder är av yttersta vikt. Men är det verkligen så?

Galaxy Note 7 kan vara den värsta återkallelsen som Samsung var tvungen att möta, men det är verkligen inte den enda. Under de senaste åren tvingades Samsung återkalla andra produkter på vissa marknader, och inte alla berörda kunder var nöjda med hur Samsung hanterade saker.

MISS INTE: Batteriet i en Samsung-telefon sprängde på vårt kontor, och det var inte en not 7

Eftersom Samsung-telefoner säljs över hela världen fick Galaxy Note 7-återkallandet mycket uppmärksamhet från press och myndigheter. Det faktum att en Galaxy Note 7 kan spränga när som helst är en allvarlig sak med tanke på att vi tar smartphones överallt med oss. Plötsligt kan det att ha en Galaxy Note 7 i ett plan stava problem för alla ombord.

Men som The New York Times påpekar, Samsung var tvungen att återkalla många produkter de senaste åren, vilket tyder på att vinster i slutändan är allt som betyder något för det gigantiska företaget.

Här är några av Samsungs återkallelser:

2003: 184 000 mikrovågsugnar i USA 2007: 20 000 tvättmaskiner på grund av brandrisk 2009: 210 000 kylskåp i Sydkorea 2009: 43 000 mikrovågsugnar i USA på grund av chockrisk

Dessutom kan Samsung också förbereda sig för att återkalla toppladdade tvättmaskiner i USA tillverkade mellan 2011 och i år, vilket utgör en risk för att orsaka skador på egendom och personskada. Företaget återkallade sådana maskiner i Australien för tre år sedan på grund av en intern elektrisk defekt som leder till bränder. Återkallningsprocessen är inte klar ännu.

Samsung är inte det enda företaget i världen som måste möta produktåterkallelser. Och visst är Samsung Mobile inte ansvarig för mikrovågsugnar, kylskåp och tvättmaskiner som en annan division gör. Men ignorerar Samsung korrekt produkttestning som skulle förhindra tillverkningsproblem?

I den australiensiska återkallelsen, en Facebook-grupp med 4000 ägare crowdfunded pengar så en kriminalteknisk expert kunde inspektera fixen och meddela en dom. Rapporterna avslöjade att plastpåsen monterad över vissa kontakter för att förhindra att tvättmaskinerna tänder eld skulle inte fungera som avsett. Plastpåsen befanns vara ineffektiv eftersom den inte förhindrade fuktinträngning i kontakterna.

Samsung vägrade att utfärda återbetalningar till gruppen för defekta tvättmaskiner tills den australiska regeringen blev involverad.

De Tider beskriver ocks√• fallet med en bosatt i Boston som fick sitt induktionsomr√•de bytt ut tre g√•nger under fyra √•r. Den fj√§rde exploderade 2013, och han fick bara tillbaka sina pengar 2015 n√§r Samsung besegrades i domstolen f√∂r sm√•m√•l. “Jag t√§nkte, varf√∂r h√§nder inte detta med Apple eller GE?” Ed O’Rourke, den drabbade kunden, sa. “Och spelar Samsung det lite f√∂r s√∂tt f√∂r att pressa saker till gr√§nser som andra f√∂retag inte driver p√• n√§r det g√§ller ingenj√∂rss√§kerhetsf√∂rh√•llandet?”

N√§r det g√§ller √•terkallelsen av Galaxy Note 7, har Samsung √§nnu inte f√∂rklarat varf√∂r det h√§nder och anklagas f√∂r att ha misslyckats med att ta itu med fr√•gan p√• l√§mpligt s√§tt. “Samsung har inte kommunicerat med konsumenter, tillsynsmyndigheter eller media s√• tydligt som det borde ha gjort under denna √•terkallelse, s√§rskilt f√∂r en fara som √§r s√• farlig som den h√§r d√§r din telefon kan ant√§ndas, skada din egendom och skada din familj,” Konsumenter Unionens politikanalytiker William Wallace sa.

Samsung kan verkligen ha mycket sanering att göra efter sin Galaxy Note 7-röra för att fixa sin bild.