Galaxy S10 Àr inte den första Samsung-telefonen som har en fingeravtryckssensor pÄ skÀrmen

Nya Galaxy S10-lÀcka bekrÀftar tvÄ spÀnnande funktioner som du förmodligen inte kommer att anvÀnda

Precis som med iPhone X-hackdesignen, som Samsung inte kopierade, har den koreanska smartphoneleverantören hittills inte anvÀnt fingeravtryckssensorer pÄ skÀrmen. MÄnga av sina konkurrenter antog under tiden bÄde Apples hack och den nya fingeravtrycksavkÀnningstekniken, och nÄgra av dem kombinerade de tvÄ i samma telefon. Samsung ryktas under tiden om att introducera en förbÀttrad version av fingeravtryckssensorer pÄ displayen med Galaxy S10, men nÀsta flaggskepp kommer inte att vara den första Samsung-telefonen som packar nya sensorer.

Rapporter som gÄr tillbaka till början av 2017 sa att Samsung utvecklade tekniken för sina egna Galaxy-flaggskepp, men Samsung lanserade flera Galaxy S- och Note-modeller sedan dess, alla har en konventionell fingeravtryckssensor pÄ baksidan. Tidigt 2018 gav oss de första smartphonesna med fingeravtryckssensorer pÄ skÀrmen, med flera sÄdana enheter som lanserades under andra halvÄret. Avancerade telefoner frÄn Huawei och OnePlus har redan tekniken.

Dessa enheter har dock optiska sensorer under skÀrmen, men ryktas att Samsung antar en ultraljudsfingeravtryckssensor som inte krÀver en direkt siktlinje genom skÀrmen till fingeravtrycket. IstÀllet skulle sensorn studsa ljudvÄgor frÄn ett fingeravtryckskant för att autentisera anvÀndare, och metoden förvÀntas fungera Ànnu bÀttre Àn optiska sensorer.

Medan tidigare Är Samsung skulle avslöja smarttelefoninnovationer med hjÀlp av nÀsta Galaxy S- eller Note-modell, sÄ Àr det inte lÀngre fallet för elektroniktillverkaren. Alla Galaxy S10s signaturfunktioner kommer att finnas tillgÀngliga pÄ mellanklass-Samsung-telefoner lÄngt före Galaxy S10s ankomst, och fingeravtryckssensorn pÄ skÀrmen kommer inte att vara ett undantag.

Den kommande Galaxy A10-telefonen kommer att ha en fingeravtryckssensor pÄ skÀrmen, sa en lÀckare pÄ Twitter för nÄgra dagar sedan. Om det visar sig vara korrekt blir A10 den första Samsung-telefonen som erbjuder den nya biometriska sensorn. Det Àr för nÀrvarande oklart om A10-sensorn kommer att vara ultraljud eller optisk, Àven om det inte Àr orimligt att förvÀnta sig Samsung att behÄlla den dyrare ultraljudssensorn för flaggskeppstelefoner, och anvÀnda en optisk för mellantelefoner.

De sista tre telefonerna frÄn Galaxy A-serien, inklusive A7, A9 och A8s, gav oss trippellinser, fyrlinser bakre kameror respektive Infinity-O-skÀrmen. Galaxy S10-telefonerna förvÀntas alla packa flerlinskameror pÄ baksidan och Infinity-O-skÀrmarna.

Med det sagt Àr det oklart nÀr Galaxy A10 kommer att lanseras eller vilka andra nya funktioner om det kommer att finnas att erbjuda.