Galaxy S10 är inte den första telefonen med den nya heta designen som vi alla vill ha

Nya Galaxy S10-läcka avslöjar alla lagrings- och RAM-konfigurationer

När Apple introducerade iPhone X förra året gjorde det praktiskt taget hakade skärmdesigner coola och övertygade alla i branschen att kopiera den. Förnekare där ute kommer att hävda att obetydliga telefoner från Sharp och Essential är telefondesignerna som inspirerade hackrörelsen, men det är knappast vad som händer här. Alla, men Samsung, kopierade hacket eftersom Apple kom ut med en telefondesign som var nästan perfekt. IPhone X har en kant-till-kant-skärm och den enda betydande ramen finns längst upp, där alla kameror och sensorer är placerade. Kloner, förresten, gjorde ett dåligt jobb med att klona iPhone X, eftersom de flesta enheter där ute har både ett hack på toppen och en ram längst ner.

Samsung håller emellertid på att leverera den telefondesign som vi har väntat på i flera år att komma fram, men Galaxy S10 kommer knappast att vara den första telefonen som använder den nya skärmtekniken.

Samsung för några månader sedan tillkännagav en förändring av strategin för sin mobila division och sade att nya innovationer kommer att släppa marknaden på mellanklassenheter först, inte flaggskepp, som det var fallet. Företagen tillkännagav sedan mellantelefoner med tre och fyra kameror på baksidan, båda först för Samsung. Galaxy S10-versioner förväntas komma med trippel- och fyrdubbla linsuppsättningar, förresten.

Sedan retade Samsung Galaxy A8s med en skärmdesign med ett hål högst upp, där kameran skulle placeras. Rapporter hävdade senare att Galaxy S10 kommer att använda samma design nästa år. Det dröjde inte länge förrän Samsung presenterade marknadsföringsnamnen för dessa nya Infinity-skärmar, med Infinity-O förväntas vara skärmversionen som Samsung kommer att använda på Galaxy A8s, S10 och andra telefoner nästa år.

Välkänd Samsung-insider Isuniversum publicerade under helgen fotot av ett påstådt skärmskydd för Galaxy A8s, som retar en Infinity-O-skärmdesign på hela skärmen för den kommande mid-ranger:

Den här handenheten har dock fortfarande relativt stora topp- och bottenramar. Liknande läckor förra veckan visade påstådda Galaxy S10 skärmskydd med betydligt mindre topp- och bottenramar.

Samma läckare för några timmar sedan publicerade en annan bild, den här gången en teaser för en kommande Huawei-telefon som skulle kunna tappa så snart nästa månad, med samma design som Galaxy A8s och Galaxy S10.

Huawei släpper världens första hålskärmsmobiltelefon före Samsung Galaxy A8s, som släpps i december, men A8s kan också släppas i december, så vem börjar, det väntar och ser.
Huaweis offensiv mot Samsung har aldrig försvagats. pic.twitter.com/MqefEgK7j0

– Isuniversum (@UniverseIce) 26 november 2018

Det är oklart vad den här enheten kommer att vara, men det är osannolikt att det blir en flaggskeppslur. Men teasern föreslår att Huawei vill att världen ska veta att det snart kommer att erbjuda samma nya design som Samsung. Det är oklart vem som gör skärmarna för Huawei, men den kinesiska displaytillverkaren BOE kan vara en bra kandidat. De två företagen arbetar också med vikbara skärmar för en framtida hopfällbar Huawei-telefon.

Slutligen en läcka från Allt om Samsung erbjuder oss en återgivning av Galaxy A8s ovansida. Telefonen tippas för att ha ett kamerahål i det övre vänstra hörnet, som mäter 6,7 mm. Samma källa hävdar att utskärningen av Galaxy S10 kommer att vara 2-3 mm mindre, men större än 3 mm.

https://twitter.com/Samsung_News_/status/1066396855175647233

Så spännande som denna Infinity-O-design är, det finns en nackdel med den: dessa telefoner kommer sannolikt att sakna Face ID-liknande 3D-ansiktsautentiseringsteknik. Med andra ord betyder det att en telefon med Face ID-stöd antagligen skulle behöva borras flera hål i skärmen.