Galaxy S10 fingeravtryckslÀsare kommer att förbÀttras med programuppdateringar, sÀger Samsung

Galaxy S10 fingeravtryckslÀsare kommer att förbÀttras med programuppdateringar, sÀger Samsung

“Samsung Galaxy S10 och Galaxy S10 + ultraljud fingeravtryckssensor pĂ„ skĂ€rmen Ă€r sĂ€krare men fungerar inte alltid smidigt”

Samsungs senaste flaggskeppssmartphones, Galaxy S10 och Galaxy S10 + (recension), har bÄda en ny typ av fingeravtrycksscanner pÄ skÀrmen. Till skillnad frÄn den optiska skannern som finns pÄ mÄnga andra telefoner som OnePlus 6T (recension), har Galaxy S10 en ultraljudsskanner. Detta sÀgs vara sÀkrare och mer exakt eftersom det anvÀnder en ny teknik som skickar ut ultraljudspulser för att skanna fingertopparna. AnvÀndarna Àr dock inte sÄ nöjda med skannern.

Samsung Galaxy S10 5G i bilder22

Vissa Galaxy S10- och S10 + -anvÀndare har tagit sig till internet för att klaga pÄ problem med ultraljudssensorn. De flesta gillar den nya sensorn och tycker att den Àr sÀkrare och mer exakt Àn den optiska skannern, men det finns nÄgra som har stött pÄ problem. Till exempel fungerar skannern inte med hÀrdat glas och kanske inte fungerar ordentligt om det finns fukt pÄ fingret. Det fungerar bra med vatten och damm, men fukt i fingret gör att skannern ibland inte fungerar som den ska.

Som svar pĂ„ alla klagomĂ„l frĂ„n anvĂ€ndarna har Samsung bekrĂ€ftat att det kommer att förbĂ€ttra skannern via programuppdateringar. En företagsrepresentant gav följande uttalande till Korea Herald: ”Det kan finnas mĂ„nga tillfĂ€llen dĂ€r anvĂ€ndare tycker att fingeravtrycksskannern inte fungerar bra, till exempel nĂ€r du befinner dig i en torr miljö, eller nĂ€r din fingerhud Ă€r riktigt torr eller nĂ€r du har repor pĂ„ fingeravtrycket. Noggrannheten har förbĂ€ttrats genom den första uppdateringen av programvaran nyligen pĂ„ bara en vecka sedan lanseringen, och vi kommer att fortsĂ€tta tillhandahĂ„lla uppdateringar för att skannern ska fungera bĂ€ttre. ”

Samsung-Galaxy-S10-Plus-12

Samsung slÀppte redan en uppdatering för Galaxy S10 och S10 +, som inkluderar förbÀttringar av fingeravtryckslÀsaren. Skannern kan ocksÄ upptÀcka blodflödet inuti fingret, vilket gör det mycket sÀkert. Enligt företaget kommer skannern att lÀra sig ditt finger bÀttre över tid, sÄ Àven om det inte fungerar bra ur lÄdan, borde det bli bÀttre. Eftersom sensorn Àr mycket exakt kan förÀndringar i hudstrukturen pÄ ditt finger faktiskt fÄ den att tro att det Àr ett annat finger.