Galaxy S10 kan ge Apples Face ID en löpning

Läckage ger mer information om Samsungs platta Galaxy S10

Galaxy S10-telefonerna har en fantastisk Infinity-O kant-till-kant-skärmdesign med ett cirkulärt eller pillerformat kamerahål nära ett av hörnen. Kamerans utklipp är ett snyggt alternativ till det ökända hacket som alla utom Samsung kopierade i år, men det gör något i ansiktet av Face ID till synes omöjligt.

Samsung, enligt en rapport, skulle inte ge iris-skanning till Galaxy S10-serien. Med allt detta i åtanke undrade jag om Samsungs premium Galaxy S10-versioner, Plus- och 5G-modellerna, skulle ha något slags Face ID-liknande stöd, med tanke på att de har högst två hål på skärmarna för selfie kameror. Vi har fortfarande inte ett definitivt svar på det, men en upptäckt tyder på att Samsung inte har gett upp ansiktsigenkänningstekniken.

Holl√§ndsk teknisk blogg LetsGoDigital uppt√§ckte nya varum√§rkesapplikationer fr√•n Samsung f√∂r olika termer som inneh√•ller ordet “vision”, inklusive Private Vision, Detect Vision och Dynamic Vision. Om jag skulle gissa, skulle jag s√§ga att dessa marknadsordningar ska beskriva ansiktsigenk√§nningsfunktioner f√∂r kommande smartphones som Galaxy S10.

Samma blogg upptäckte några av de nya Infinity-skärmrelaterade marknadsföringsvillkoren som Samsung introducerade vid SDC 18 i början av november, långt innan Samsung nämnde dem på scenen РInfinity-O var en av dem.

De nya varumärkesansökningarna publicerades på den koreanska immateriella webbplatsen tidigare i veckan, bara några dagar efter att Samsung ansökte om dem. Dokumentationen föreslår att dessa Vision-varumärken hänvisar till sensorer som skulle kunna känna igen rörelse och kan användas för ansiktsigenkänning.

Samma blogg noterar att Samsungs Dynamic Vision-sensor inte är ny. Det är något som kom upp för några år sedan Рen sensor som kunde spela in video med en hastighet på 2000 bilder per sekund (fps). Det är något som kan användas för att öka säkerheten för ansiktsigenkänning på telefonen.

Som sagt, vi har inga bevis för att någon av dessa Vision-produkter kommer att göra det till Galaxy S10 i år. Men tidpunkten för applikationen verkar tyda på att Samsung snart kommer att introducera dessa sensorer. Med CES och MWC på väg i början av 2019 har vi åtminstone ett par Samsung-pressevenemang att gå igenom, liksom det officiella Galaxy S10-tillkännagivandet, som ska äga rum i februari.