Galaxy Tab S5 har Snapdragon 855 SoC, avslöjar rapport

Galaxy Tab S5 har Snapdragon 855 SoC, avslöjar rapport

“XDA-rapporten avsl√∂jar en nyckelf√∂r√§ndring i Samsungs flaggskepps tablettupps√§ttning, som hittills har kommit med f√∂rra √•rets flaggskepp SoCs”

Samsungs senaste lansering av surfplattor var i augusti 2018 och det var Galaxy Tab S4 10.5. Vi har passerat första kvartalet 2019 och nu börjar rapporter om Galaxy Tab S5 dyka upp. Ett nytt inlägg från XDA idag har avslöjat att Galaxy Tab S5-processorn nämndes i koden för Galaxy Fold. Och det finns en trevlig överraskning.

tab-s5-deconfig-fil

Som framgår av inlägget hittades en deconfig-fil av Galaxy Fold som innehöll en lista över Samsung-enheter som drivs av Qualcomm Snapdragon 855. Denna lista innehöll också en enhet med modellnummer GTS5L. Med tanke på att Galaxy Tab S4 hade GTS4L som modellnummer är det helt klart att det här nya modellnumret måste vara Galaxy Tab S5. Förutom den här enheten nämns också andra uppenbara modeller, till exempel Galaxy Fold, och till och med möjligen Galaxy Note 10 som D2Q. Det överraskande är att Samsungs flaggskeppsplattor traditionellt har levererats med tidigare flaggskepps processorer. Till exempel hade Tab S4 en Snapdragon 835 istället för en Snapdragon 845 som finns i förra årets bästa telefoner.

Samsungs bästa surfplatta i S-serien i år är Tab S5e (första intryck), som är en skiva i mellanklass med en betydande smäll för pengarna. Det följer Samsungs policy att införa en urvattnad flaggskeppsprodukt i år. Den drivs av en Snapdragon 670-processor, en 10-5-tums skärm med en upplösning på 2560 x 1600p och en förstklassig metallbyggnad med en S-penna. Tab S5e är en mycket tunn enhet med bara 5,5 mm tjocklek (vilket betyder inget 3,5 mm jack) och en vikt på 400 g. Den levereras med ett kraftigt 7,040 mAh batteri och AKG-tunna högtalare.

[Previous Story]LG K12 + med MediaTek Helio P22 SoC, AI-kamera lanserad: pris, specifikationer

[Next Story]Mystery Google Pixel-enhet retad av Android VP; förväntas bli Pixel 3a