GÄrdinkubatorn som hjÀlper migranter att rÀdda amerikanska gÄrdar som kÀmpar

GÄrdinkubatorn som hjÀlper migranter att rÀdda amerikanska gÄrdar som kÀmpar

Antalet gÄrdar i Amerika har minskat med 4 miljoner under de senaste 80 Ären, medan en gÄrds genomsnittliga storlek har fördubblats. Kort sagt, smÄ gÄrdar dör.

Kombinera nu den datapunkten med en fullstĂ€ndig omvĂ€ndning av den gamla klichĂ©en om att ”invandrare tar bort vĂ„ra jobb”, och du har Viva-gĂ„rdar, en Washington-baserad ”gĂ„rdsinkubator” som Ă€r dedikerad till att Ă„teruppliva smĂ„ gĂ„rdar i Amerika genom att upptĂ€cka migrerande företagare de resurser de behöver för att komma igĂ„ng.

Hur det fungerar

Nyheten om inkubatorns arbete för att Äteruppliva lantbruksjobb kommer frÄn Seattle Globalist, som erbjuder denna fördelning av organisationens process:

”Viva erbjuder startgĂ„rdar pĂ„ mark som hyrs ut frĂ„n hamnen i Skagit County. Viva hyr ut areal och utrustning till bönder till en överkomlig Ă„rlig pris. Organisationen hjĂ€lper ocksĂ„ deltagarna att komma Ă„t marknader och erbjuder regelbundna workshops om Ă€mnen som ekologiska jordbruksmetoder och ansökan om lĂ„n.

MĂ„let Ă€r att ge nya bönder chansen att misslyckas och lyckas i en miljö som stöds medan de bygger mot att Ă€ga sina egna företag. ”

Resultatet lĂ„ter som en klassisk berĂ€ttelse om amerikansk framgĂ„ng: De nyligen prĂ€glade bönderna gör “hundra misstag” under sin första sĂ€song, men lĂ€r sig snabbt och uppnĂ„r en allt starkare tillvĂ€xt – det Ă€r “tillvĂ€xt” sĂ„vĂ€l bokstavligt som figurativt.

Amerikanska vÀrden: Upheld

Eftersom tillvÀgagÄngssÀttet tar itu med verkligheten i USA: s problem genom en startlins, pÄminner det mig om den nyligen sÄdd start Crowd Cow, som erbjuder konsumenter ett prisvÀrt sÀtt att köpa nötkött direkt frÄn Washington State Ranchers.

Men oavsett om fokus Àr en liten gÄrd eller en nötkreatur, Àr effekten densamma: ett handlingsbart engagemang för de amerikanska framgÄngsvÀrdena genom gott rent arbete.

Tyckte du att den hÀr artikeln var till hjÀlp? Klicka pÄ en av följande knappar

Ja Nej

Vi Àr sÄ glada att du gillade! FÄ mer levererad till din inkorg precis som den.

Vi beklagar att den hĂ€r artikeln inte hjĂ€lpte dig idag – vi vĂ€lkomnar feedback, sĂ„ om du tycker att vi kan förbĂ€ttra vĂ„rt innehĂ„ll kan du skicka ett e-postmeddelande till [email protected]

Adam Àr författare pÄ Tech.co och har arbetat som teknisk författare, bloggare och kopieringsredaktör under det senaste decenniet. Han Àr ocksÄ Forbes-bidragsgivare i förlagsbranschen (och Digital Book World 2018 finalist) och har medverkat i publikationer inklusive Popular Mechanics och IDG Connect. NÀr han inte Àr limmad till TechMeme Àlskar han att besÀtta över 1970-talets sci-fi-konst.