Garmin Vívosport GPS-klocka Àr den tunnaste pÄ marknaden [Review]

Efter att ha varit en löpare och uthÄllighetssporter börjar du hÀmta pÄ varumÀrken som blir synonyma med samhÀllet. Precis som vÀrlden nu ersatte termen för sökning pÄ internet till Googling (Google), Àlskar de av oss i trisports verkligen deras Garmin-bÀrbara produkter.

I sjĂ€lva verket finns det ett pĂ„gĂ„ende skĂ€mt för de av oss som bĂ€r nöd-ID-band pĂ„ lĂ„nga löpningar och rider för att inkludera ett meddelande i linje med om jag har kollapsat / fallit / dött, “pausa min Garmin.” Jag tittar pĂ„ er Pathetics-kollega.

Kort sagt, anledningen till denna typ av varumÀrkeslojalitet Àr att företaget helt enkelt producerar nÄgra av de bÀsta trÀningsartiklarna pÄ marknaden, och om du ska tappa över pengarna för nÄgra av deras mer avancerade trackers kostnad, du Àlskar verkligen den produkten.

Lyckligtvis slÀppte företaget nyligen fyra nya bÀrbara datorer, med en som packar en hel del funktioner i ett paket pÄ 200 dollar, den Vívosport. Till skillnad frÄn de flesta GPS-bÀrbara enheter har den hÀr ett snyggt litet paket och har förmÄgan att spÄra de vanligaste aktiviteterna pÄ land. De slÀppte ocksÄ nyligen en aktivitetsspÄrare med Disney-mÀrken (Marvel, Star Wars, etc.) pÄ den, Vivofit Jr 2, som ocksÄ ser ganska fantastiska ut. TyvÀrr Àr de bara för barn. Trots att detta speciella band kanske inte har supercoola mönster, uppnÄr det en stor bedrift: det Àr den tunnaste GPS-trackern pÄ marknaden.

För att testa Vivosport tog jag den pÄ det senaste Ragnar DC-relÀet (200+ mil fördelat pÄ 12 löpare), mÄnga trÀningspass, ett par simningar (det spÄrar inte simning) och lite avslappnad anvÀndning ocksÄ. HÀr Àr en snabb titt pÄ vad jag fick med att spÄra med det nya GPS-bandet.

Snabb titt och VĂ­vosport Review

Ber om ursÀkt för ljudproblemen pÄ den hÀr.

Bli ansluten (Bluetooth och GPS)

GPS-bÀrbara produkter finns i flera olika former, vissa krÀver externa pulsmÀtare och andra Àr mer allt-i-ett-system som vÄr Vívosport hÀr. Om du nÄgonsin har anslutit en Bluetooth-enhet till din telefon Àr Vivosport inte annorlunda. Efter nedladdning av appen gÄr den igenom hur du stÀller in den och ansluter, och lÀngs vÀgen anpassar den din information baserat pÄ lÀngd, vikt och kön. Eftersom det inte finns nÄgra fysiska knappar pÄ bandet gÄr det ocksÄ igenom nÄgra av de gester du behöver veta för att navigera i de olika funktionerna.

För GPS-komponenten Àr det ocksÄ otroligt enkelt. NÀr du Àr utomhus och du har valt aktiviteten tar det allt frÄn 2-5 minuter för den första anslutningen. Efter det, sÀrskilt om du startade i samma allmÀnna omrÄde som du stoppade en tidigare aktivitet, tog GPS-anslutningen mindre Àn en minut. Medan jag var ute under Ragnar-relÀet, som inkluderade nÄgra omrÄden som inte hade nÄgon cellanslutning, skulle anslutningen ta allt frÄn 1-4 minuter eftersom de alla var nya utgÄngspunkter. Med det sagt Àr dessa siffror ganska standard, med undantag för Apples konstiga serie 2/3-system sÀger inte specifikt nÀr du Àr helt ansluten och redo att rulla.

Det grundlÀggande

Garmin Vivosport och doc

För det lilla paketet som det Àr har Vivosport en hel del funktioner. SjÀlva hÄrdvaran Àr utformad för att vara enkel, men efter spÄrning av bÄde Garmins app och webbplats ger dig en galen mÀngd insikt.

Specifikationer

Sensorer: GPS, optisk pulsmÀtare, barometrisk höjdmÀtare, accelerometer Anslutning: Bluetooth Smart och ANT + Smart Funktioner: push-meddelanden via telefon, vÀder, musikkontroller, hitta min telefon, hitta mitt batteri: upp till 8 timmar med GPS, eller 7 dagar i standard SkÀrm: 9,7 mm x 19,3 mm SkÀrmtyp: alltid pÄ pekskÀrm Upplösning: 72 x 144 pixlar VattentÄlighet: 50 meter Storlek: liten / med eller stor Material: silikon, kemiskt förstÀrkt glas SpÄrningstyper: steg, rörelse, automatisk mÄl, sömn, kalorier, golv, distans, intensitetstid, aktivitetstyper: styrketrÀning, konditionstrÀning, löpning, inomhuslöpning, promenader, cykling SpÄrningsfunktioner: hastighet, avstÄnd, automatisk paus, automatisk varv, VO2 max, anpassade varningar, LiveTrack , knapplÄs, aktivitetshistorik Pulsinformation: hjÀrtfrekvens, zoner, varningar, kalorier, HR Max, HR-sÀndning (ANT + ansluten enhet)

AktivitetsspÄrning och noggrannhet

Mellan de olika trÀningskörningarna och Ragnar-relÀet hade jag regelbundet bÄde Garmin Vivosport och Apple Watch Series 2 samtidigt. Tidigare nÀr vi granskade Àpple klocka Vi tyckte att den inbyggda GPS-enheten var ganska dang-exakt, vilket gör att andra enheter körs upp mot den som en bra markör för noggrannhet utan ett snyggt lab. TÀnk pÄ att det Àr lite otrevligt mellan de tvÄ eftersom det inte fanns en sekund för andra starttid, och det finns en fördröjning innan en aktivitet börjar med Apple Watch. Vad jag letar efter i denna typ av jÀmförelser Àr medelvÀrden, tempospÄrning, distansspÄrning och hjÀrtfrekvensinformation.

Med det sagt, hÀr Àr tvÄ jÀmförelser för en 10k och resultaten frÄn bÄda enheterna.

Garmin

Apple Watch Series 2

Garmin

Apple Watch Series 2

Om du vill jÀmföra informationen i Strava, hitta Vivosport-inlÀgget hÀr och Apple Watch-inlÀgget hÀr.

Jag utelÀmnade de tvÄ inkluderade kartorna som i princip visar identisk information, men som du kan se frÄn dessa tvÄ datauppsÀttningar Àr bÄda relativt nÀra. PÄ den allra högsta nivÄn spÄrade bÄda samma exakta strÀcka, nÀstan samma genomsnittliga takt (Apple Watch var 3 sekunder snabbare), liknande spÄrades (Apple Watch var 9 sekunder kortare), höjden var bara av med en, och de berÀknade kalorierna var bara av med en.

För tuffa löpare Àr de största noggrannhetspunkterna knutna till hjÀrtfrekvens och tempo, sÀrskilt i realtid, och för det mesta har du inte en enorm skillnad hÀr utöver vad du förvÀntar dig. Först var hjÀrtfrekvensen lite av, men bÄda enheterna spÄrades pÄ plats under andra halvan av körningen. För cykling hittade jag mycket liknande resultat som körningen, inklusive berÀknad watt.

Sammantaget fann jag att noggrannheten och spÄrningsförmÄgan för Garmin Vivosport var parallell, om inte lite bÀttre Àn Apple Watch Series 2. Inte bara fick jag liknande resultat, Garmin innehÄller ocksÄ kadensdata och lite annan information för att förbÀttra mitt löpande tillvÀgagÄngssÀtt . NÀr det gÀller att jÀmföra de tvÄ enheterna annars Àr det Àpplen och apelsiner. Den ena Àr en smartwatch och den andra Àr ett smalt GPS-band, vilket innebÀr att du har tvÄ mycket olika personer som tittar pÄ dessa enheter.

Design och hÄllbarhet

Garmin Vivosport

Det Àr verkligen inte den mest snygga bÀrbara, men nÀr du jÀmför Vivosport med de flesta andra GPS-aktiverade spÄrare och smartklockor ser det ganska solid ut. I mina tankar har detta utseendet pÄ Mi-bandet eller Fitbit Charge, medan du packar i en GPS-sensor, snarare Àn att ha din vanliga parabolantenn pÄ din handled. Om klockor med stora ansikten Àr din grej har Garmin ocksÄ slÀppt en snyggare hybrid som heter Vivoactive 3. Med detta sagt Àr Vivosport fortfarande troligtvis den mest minimala GPS-aktiverade bÀrbara; dock kommer det med nÄgra nackdelar.

Eftersom du bÀr det hÀr under dina löpningar, styrketrÀning och cykeltrÀning kommer typiskt slitage att hÀnda snarare Àn senare. Det betyder att om ditt band börjar slitna, mÄste du antingen fÄ det reparerat eller köpa en helt ny eftersom inget pÄ det kan bytas.

TyvÀrr kan vi inte pÄskynda tiden sÄ det skulle vara svÄrt att sÀga vid vilken tidpunkt detta kan intrÀffa, men höljet Àr en kombination av förstÀrkt glas för pekskÀrmen och kisel för bandet. Om det Àr nÄgot som de ursprungliga allt-i-ett-Fitbitsna, borde det lÀtt överleva ett Är med hÄrd trÀning. Under testperioden hade varken skÀrmen eller bandet nÄgon mÀrkbar skada. Med detta sagt Àr detta egentligen bara en varning och inte en negativ.

Designkomponenten som jag har nÄgra grepp om Àr pekskÀrmen. Den anvÀnder en grundlÀggande teknik som utlöses av nÄgon form av tryck, sÄ till skillnad frÄn din smartphone kommer det att interagera att trycka pÄ den mot nÄgot. NÀr jag hade pÄ mig det under arbetet eller skrev pÄ min dator fick jag ofta en slumpmÀssig vibration frÄn menyn och aktiverades. Det finns dock ett skÀrmlÄsalternativ, men det kÀnns som en fÄnig fix. Som du kan se i videorecensionen Àr det ocksÄ lite fiffigt; det fungerar dock bra nÀr du Àr tÀckt av svett, och Àven Apple Watch kan inte göra det. Den andra saken att komma ihÄg att pÄ grund av bandets lilla storlek Àr skÀrmen ocksÄ ganska liten. Det betyder att du bara har ungefÀr tvÄ datapunkter Ät gÄngen och du mÄste blÀddra för att fÄ de andra.

Garmin Vivosport boxad

Vivosports skÀrm Àr ocksÄ alltid pÄ, sÄ till skillnad frÄn de flesta andra klockor och spÄrare som krÀver att du lyfter eller lutar den för att se skÀrmen, fÄr du inte nÄgon av den ovÀnligheten. Jag kan inte berÀtta hur mÄnga gÄnger jag kör en gÄng för att kolla min takt pÄ Apple Watch Series 2 och mÄste spela ett spel om den Àr frusen eller bara lÄngsam att visa. Den enda andra nitpickiga designen som du tror att du kommer att vara emot Àr att den optiska pulssensorn inte verkar inse nÀr du har tagit av bandet. Om du befinner dig i en mörk miljö Àr de ljusgröna lamporna lite blÀndande.

NÀr det gÀller passform och vikt gÄr Vivosport praktiskt taget obemÀrkt under körning eller cykling. Mellan TomTom Adventurer, nÄgra av de andra GPS-klockorna och Apple Watch som kÀnns relativt skrymmande pÄ handleden (hej, du blir van vid det), vÀnder det sig till oss som vill ha lite störning i vÄra aktiviteter.

Sammantaget har Garmin Vivosport det minimala utseendet hos nÄgra av de mer populÀra spÄrarna, vilket i sin tur gör det till den tunnaste GPS-aktiverade pÄ marknaden. Den Àr minimal, hÄllbar och den enda nackdelen Àr lite funkiness med pekskÀrmen.

Fördelar och nackdelar

Högsta

Minimal storlek med en bekvÀm design Mycket exakt Bra batterilivslÀngd

LÀgsta nivÄer

ÖverkĂ€nslig pekskĂ€rm

Övergripande tankar

Ska du köpa Garmin Vivosport? Om du Àr intresserad av att spÄra utöver grunderna, men inte har nÄgot behov av terrÀng- eller vattenrelaterad sport, absolut. Inte bara har den hÀr lilla saken en lÄg profil, batteriets livslÀngd, noggrannhet och enkelhet gör detta till en fantastisk GPS-tracker.

Pris: 200 $

Var kan man köpa: Garmin, Amazon

LÀs fler recensioner av trÀningsapparater pÄ TechCo