GasBuddy, Waze och 2 fler appar för att hitta överkomliga bensinpriser

GasBuddy, Waze och 2 fler appar för att hitta överkomliga bensinpriser

Resultaten av orkanen Harvey fortsĂ€tter och har varit oövertrĂ€ffade. Kanske surrealistiskt för mĂ„nga av oss som inte direkt pĂ„verkas, kommer Harvey’s rĂ€ckvidd sĂ€kert att pĂ„verka resten av landet dĂ„ Ă„tta raffinaderier i Texas har stĂ€ngts av. Enligt AAA-data har stĂ€ngningarna redan resulterat i en ökning med mer Ă€n fem procent (10 cent) till landets genomsnittliga bensinpriser.

Även om priserna fortfarande Ă€r nominella jĂ€mfört med tidigare Ă„r, finns det nu rapporter om att minst en Garland, TX-station laddar sĂ„ mycket som $ 8 per gallon. NĂ€r semestern pĂ„ Labor Day nĂ€rmar sig ökar bensinpriserna vanligtvis, men nationen kan fortsĂ€tta att se priserna stiga ytterligare tills raffinaderierna sĂ€tts tillbaka online och eftersom konsumentens rĂ€dsla för en potentiell brist pĂ„ gas ökar efterfrĂ„gan. I ett försök att bekĂ€mpa dessa förĂ€ndringar i brĂ€nslekostnader har vi sammanstĂ€llt en lista med appar och resurser som hjĂ€lper dig att hitta det billigaste brĂ€nslet nĂ€ra dig.

Om du ocksÄ Àr intresserad av att stödja dem som pÄverkas av orkanen Harvey, har vi ocksÄ sammanstÀllt en lista över resurser som finns pÄ marken dÀr och söker donationer. För dem som direkt pÄverkas av Harvey och misstÀnker att en bensinstation kostar dig, kan du rapportera dem till Texas justitieminister.

GasBuddy Àr kanske en av de lÀngsta och mest kÀnda fristÄende apparna nÀr det gÀller att spÄra brÀnslepriserna. Android eller iOS, ja, till och med stationÀrt, GasBuddy-appen gör allt frÄn att visa en karta över lokala bensinpriser, för att uppskatta din resekostnad, fÄ prishöjningsvarningar och mer. Priserna Àr ocksÄ Crowdsourced, vilket ger dig den mest aktuella informationen som finns tillgÀnglig.

För de av oss som anvĂ€nder Google Maps Ă€r nu de flesta brĂ€nslepriser inbyggda direkt i din navigering och surfning. Öppna helt enkelt din karta, leta efter en brĂ€nsleikon, tryck pĂ„ den och nedan kommer grundlĂ€ggande information att prissĂ€ttas för varje brĂ€nsletyp. Du kan ocksĂ„ söka efter brĂ€nsle eller gas och de nĂ€rmaste tillgĂ€ngliga alternativen visas med deras kĂ€nda priser (om tillgĂ€ngliga). Och innan du frĂ„gar, nej, erbjuder Apple Maps inte detta.

Kanske en av vÄra favoritnavigeringsappar runt, Waze har liknande funktioner som Google Maps, med den extra fördelen att ocksÄ Àta vÄrt smartphone-batteri. Genom att göra en snabb sökning efter brÀnsle eller bensin fÄr du bÄde en karta och en lista över bensinstationerna i garderoben och deras priser. Det Àr Àven fÀrgkodat för att hjÀlpa dig att hitta vilka stationer som ligger över genomsnittet för omrÄdet och vilka som Àr under det.

Det som först började som en populĂ€r Android-app, Gas Guru, Ă€r den gula sidans version av övervakning av brĂ€nslekostnader. Även om det inte uppdateras sĂ„ ofta som GasBuddy, har det nĂ„gra intressanta funktioner som att jĂ€mföra priser pĂ„ brĂ€nsle nĂ€ra hur eller ditt kontor sĂ„ att du kan se var det Ă€r bĂ€st att fylla din tank.

LÀs mer om startups och appar pÄ TechCo