Gboard för iOS stöder nu Google Translate

Gboard för iOS stöder nu Google Translate

“Google Translate-funktionen har varit tillgĂ€nglig för Android-versionen av Gboard sedan 2017”

Googles alldeles egna tangentbordsprogram, Gboard, har fÄtt en ny uppdatering pÄ iOS. Tangentbordet har visat sig vara mycket populÀrt bland smarttelefonanvÀndare, eftersom det innehÄller mÄnga anvÀndbara funktioner. En funktion saknades dock i iOS-versionen, som var tillgÀnglig för Android-anvÀndare sedan 2017. Tack och lov har Google nu lagt till den hÀr funktionen i iOS-versionen av appen.

Den senaste versionen av Gboard, 1.42.0, Ă€r ​​nu tillgĂ€nglig i appbutiken för alla anvĂ€ndare. Om du har anvĂ€nt Gboard som huvudtangentbord kanske du vill ladda ner och installera den nya uppdateringen. Som vi sa kommer uppdateringen att ge Google Translate-stöd till tangentbordet. Detta innebĂ€r att anvĂ€ndare kan anvĂ€nda funktionen Translate för att skicka textmeddelanden pĂ„ andra sprĂ„k.

Kredit - 9to5MacKredit – 9to5Mac

Med detta kan du enkelt skicka meddelanden till dina vĂ€nner pĂ„ olika sprĂ„k. Funktionen stöder totalt 103 sprĂ„k, som kommer att fortsĂ€tta vĂ€xa. För att skicka ett textmeddelande pĂ„ ett annat sprĂ„k kan du antingen anvĂ€nda Google Translate-ikonen frĂ„n förslagsfĂ€ltet pĂ„ tangentbordet eller sĂ„ kan du trycka pĂ„ “G” -knappen. Om du trycker pĂ„ Google-knappen visas en utökad meny. VĂ€lj alternativet ÖversĂ€tt och vĂ€lj det sprĂ„k du vill anvĂ€nda.

NĂ€r du har valt sprĂ„k och skrivit in din text mĂ„ste du trycka pĂ„ knappen ÖversĂ€tt. Nu fĂ„r du en popup-dialogruta som sĂ€ger att texten kommer att skickas till Google för översĂ€ttning. Klicka pĂ„ ‘Got it’ sĂ„ ska du nu se texten pĂ„ det sprĂ„k du valt. Detta Ă€r verkligen en smidig funktion som iOS Gboard-anvĂ€ndare kommer att uppskatta.

Det tidigare Gboard för iOS gav funktioner som Your Minis, som Àr klistermÀrken som Àr baserade pÄ dig. Du kan dela dessa klistermÀrken med vilken som helst i vilken app som helst. Uppdateringen innehöll ocksÄ stöd för nya sprÄk som thailÀndska, khmer, lao och mongoliska. Den innehöll ocksÄ förbÀttrad rösttypning, men ingenting som den senaste uppdateringen som slÀpptes till Gboard pÄ Pixel.