Gemenskap och prisvÀrdhet gör Phoenix till en vÀxande startplats

Gemenskap och prisvÀrdhet gör Phoenix till en vÀxande startplats

Att vara en liten fisk i en stor damm anses ofta vara en dÄlig sak. Du fÄr inte strÀcka ut dina ben och vÀxa eftersom du inte utmanas av andra, mer imponerande fiskar. Dessutom kan startups gÄ vilse i mixen, förklarade Michael Young, grundare och VD för Phoenix-baserade ROVR.

”Vi har inte den kĂ€nslan hĂ€r i Phoenix, eftersom alla kĂ€nner alla och det finns en stark vilja att hjĂ€lpa varandra att lyckas,” sa Young.

NÀr Young skilde sig frÄn sin tidigare affÀrspartner var han tvungen att klÀttra för att hitta en ny.

”Eftersom Phoenix fortfarande Ă€r en liten startgrupp lĂ€gger jag ut ordet för familj och vĂ€nner. Visst nog, en lĂ„ngvarig familjevĂ€n som ocksĂ„ Ă€r min ögonlĂ€kare presenterade mig för min nu partner, Scott Ferreira, som var en kĂ€nd startanda. VĂ„r gemensamma familjevĂ€n skapade en perfekt startuppkoppling, sa Young.

Phoenix blir en het plats för nystartade nystartade företag att starta butik. Under det senaste decenniet har Phoenix förvandlats till en attraktiv destination. Med lÄga kostnader och en tÀtt sammansatt atmosfÀr tillÄter ekosystemet startups att testa sin stil och har visat sig vara en sandlÄda för startups av alla rÀnder, inte bara en bubbla för en marknad.

Brad Jannenga, grundare av WebPT och VD för SaaS Industries, sade att Àven stadens tjÀnstemÀn uppmuntrar den positiva kÀnslan av gemenskap genom att göra Phoenix sÄ gÀstvÀnlig för inkommande entreprenörer.

”NĂ€r vi flyttade till Warehouse District centrum kontaktade staden oss om hur de kunde förbĂ€ttra miljön för vĂ„rt vĂ€xande team. Som ett resultat lade de till gatubelysningar och parkeringsplatser – och det Ă€r de till synes enkla saker som visar vad denna gemenskap handlar om. Vi valde att bygga WebPT i Warehouse District eftersom vi sĂ„g en diamant i grovet, sĂ€ger Jannenga.

En start letar alltid efter sÀtt att andas bÀttre vid sin uppkomst, oavsett om det Àr samhÀllsstöd eller sÀnker barriÀren för intrÀde. För Scott Ferreira, grundare av MySocialCloud och FreeBike-projekt, det kan faktiskt vara svÄrare att hitta framgÄng i ett startmekka som San Francisco eller New York.

“Det kostar mycket mindre för alla aspekter av ett företag att vara i Phoenix Ă€n för att vara i San Francisco, Los Angeles, NYC, etc. Jag tror att det Ă€r dĂ€rför mĂ„nga investerare uppmuntrar företag att vĂ€lja en stad bĂ€st för dem och inte fokuserad pĂ„ att vara i en av de stora startstĂ€derna. Det finns ocksĂ„ bra mentorer hĂ€r i Phoenix. Det Ă€r fantastiskt hur mĂ„nga företag som faktiskt startades hĂ€r som mĂ„nga glömmer bort: GoDaddy, InfusionSoft, Taser International, PetSmart, Discount Tire och mĂ„nga fler, sĂ€ger Ferreira.

NÀr företagare börjar dra nytta av Phoenix bördiga grunder öppnar staden sig pÄ ett sÀtt som gör detta ekosystem till en seriös utmanare. Entreprenörer som Young hÄller med om:

“Denna sammansatta men stĂ€ndigt vĂ€xande startgrupp kommer att tjĂ€na en plats pĂ„ kartan under de nĂ€rmaste tio Ă„ren nĂ€r fler företag framgĂ„ngsrikt skalas hĂ€r i Phoenix,” sa Young.