Generation Z har formats av deras kollektiva erfarenhet

Generation Z har formats av deras kollektiva erfarenhet

Som tonĂ„ring, om jag fick problem, togs bilen bort till helgen och alla former av mitt sociala liv slutade. Det fanns ingen möjlighet att bara rycka pĂ„ axlarna och hĂ€nga i mitt sovrum och prata med mina vĂ€nner online eller titta pĂ„ Netflix. Idag Ă€r generationen kĂ€nd som GenZ mer Ă€n fin chillin ‘i sitt utrymme som ansluter sig till vĂ€nner och strömmar med sin mobila enhet.

FrÄn 1995 till idag formas denna grupp mÀnniskor mer av samhÀlle och onlineinnehÄll Àn generationer tidigare.

PÄ Innovate Celebrate presenterade Kara McGuire, rÄdgivande ledare, CEB Iconoculture Consumer Insights den senaste forskningen om denna generation som inte bara kommer att pÄverka varumÀrken utan hur företag kommer att ansluta sig till nÀsta grupp tekniskt kunniga kunder.

#NuggsforCarter

Eftersom denna generation frÀmst lever, andas och ansluter via nÄgon mobil enhet, vÀrdesÀtter de kraften hos kollektivet nÀr det gÀller förmÄgan att skapa förÀndring med vÀnner och frÀmlingar via online-medier. De vÀrdesÀtter ocksÄ individualitetens kraft, och att vara annorlunda Àr cool, sa Kara.

“GenZ genomgĂ„r en gemensam upplevelse i samhĂ€llet”, förklarade hon.

Ett exempel Kara anvĂ€nde för att illustrera hur denna generation har förmĂ„gan att samla varandra för en sak och göra nĂ„got viralt, och i det hĂ€r fallet Ă€r det kycklingklumpar. Kampanjen #NuggsforCarter var en 16-Ă„rig pojke, Carter Wilkerson, som behövde 18 miljoner retweets frĂ„n Wendy’s för att fĂ„ ett gratis utbud av kycklingnuggets i ett Ă„r. Hans hashtag blev den mest retweetade tweeten i Twitter-historien och övertrĂ€ffade Ellen DeGeneres och nĂ„dde 3 505 305 retweets. Den enorma mĂ€ngden tonĂ„ringar anvĂ€nde kraften i tummen för att uppmuntra sina kamrater, företag, till och med kĂ€ndisar, för att hjĂ€lpa killen att fĂ„ nĂ„gra nuggs.

SNÄLLA HJÄLP MIG. EN MAN BEHÖVER HANS NUGGS pic.twitter.com/4SrfHmEMo3

– Carter Wilkerson (@carterjwm) 6 april 2017

MÄngfald frÄgor

Fram till 2020 förvÀntas 50,2 procent av barn under 18 Är vara en del av minoriteten.

Det Àr ingen överraskning att Karas forskning visade mÄngfald och inkludering högst upp pÄ listan över bekymmer för GenZ. Vad det betyder för varumÀrken Àr att dessa initiativ inte bara Àr rÀtta saker, men det kommer att vara en avgörande faktor nÀr det gÀller varumÀrkeslojalitet och köp av produkter.

Egenskaper hos GenZ

Kara undersökte barn frÄn Generation Z och de fem bÀsta egenskaperna de vÀrderade mest inkluderar: vÀnlighet, sjÀlvförtroende, sjÀlvkontroll, sunt förnuft och hÄrt arbete. LÀr dig mer om innebörden bakom dessa egenskaper och vad mer denna generation bryr sig om i sitt samtal nedan.

Följ all vÄr tÀckning av Innovate Celebrate pÄ TechCo