Ghostery slÀppte en ny version av sin mobila webblÀsare

Avatar for Fazeel Ashraf

Det Àr en stor uppdatering som slÀpptes efter lÄng tid. Anledningen till sÀllsynta uppdateringar Àr att det inte finns tillrÀckligt med resurser att arbeta med.

Produktchef Jeremy Tillman pÄpekade att eftersom de nu har fler resurser kan de fokusera fritt pÄ att förbÀttra sin mobila webblÀsarupplevelse. Detta var möjligt pÄ grund av Ghostery förvÀrv av Cliqz, ett tyskt webblÀsarföretag.

Sedan köpet var Ghostery 8 den största uppdateringen för stationÀra datorer. Sekretess var nyckelomrÄdet i uppdateringen. Deras nÀsta uppdrag var att överföra samma funktioner till smarttelefonenheter.

LĂ€s ocksĂ„: Firefox-tillverkare arbetar med “Scout” – en röststyrd webblĂ€sare

Tillman uppgav att deras mÄl var att utveckla en webblÀsare som kan konkurrera med Google Chrome utan att kompromissa med kvaliteten.

Detta Àr Ghosterys skrÀppostfunktion för en sÀker webblÀsare

SÄ för att uppnÄ dessa mÄl Àr webblÀsarens huvudfunktioner:

Möjligheten att blockera annonser efter kategori. Inbyggd annonsblockerare Ghostery’s egen integritetsfokuserade sökmotor

Möjligheten att blockera annonser efter kategori Àr en ganska unik funktion. Den spÄrar alla typer av annonsspÄrningsskript. Det blockerar ocksÄ annonser för vuxna. Siteanalys Àr pÄslagen som standard för att stÀndigt spÄra webbplatsens framsteg för att ytterligare minimera sÄdana olÀgenheter.

Ghosterys sökmotor bygger pÄ Cliqzs algoritmer och spÄrar inte anvÀndarens personuppgifter. AnvÀndare har fortfarande möjlighet att byta till andra sökmotorer.

Som om detta inte rÀckte kommer Android-versionen av Ghostery att ha Ànnu fler funktioner. Smart blockalternativ för att förbÀttra sidladdningstider och AI-driven spÄrning bör uppfylla de flesta Android-anvÀndares surfbehov.

Ghostery’s hemsida ser vĂ€ldigt ren ut. Det visar anvĂ€ndarnas höjdpunkter pĂ„ deras ofta besökta webbplatser och till och med de senaste nyheterna.

Tillman var ganska nöjd med uppdateringen och trodde att den skulle ge anvĂ€ndarna “en renare, snabbare och sĂ€krare mobilupplevelse.” Han var optimistisk om Ghosterys framtid. Han nĂ€mnde att deras mĂ„l Ă€r att sĂ€kra internet i alla aspekter av anvĂ€ndarens interaktion med det.

Alla pÄ Ghostery försöker förhandla om en bÀttre internetupplevelse för konsumenterna genom att erbjuda ett sÀkrare och sÀkrare alternativ. Företaget strÀvar ocksÄ efter att bli mer involverad i att hitta alternativa lösningar pÄ reklamen för skapare.

Den hÀr uppdateringen har kommit precis vid rÀtt tidpunkt eftersom mÄnga stora internetföretag som Google och Facebook har varit öppna för allmÀn granskning av sina datalagar. Sekretess har varit ett problem under lÄng tid, sÀrskilt sedan Facebooks lÀckta anvÀndares information till det politiska konsultföretaget Cambridge Analytica.

Tillman citerades sÀga,

VĂ„rt mĂ„l Ă€r inte till, sĂ€g, vĂ€lta Google och Facebook, men för att ge det alternativet till dem som vill ha det – bĂ„de för innehĂ„llsskapare men ocksĂ„ för anvĂ€ndarna sjĂ€lva.

För alla som inte kÀnner till Ghostery Àr deras motto att ge sÀkrare, snabbare och smartare surfning. FörlÀngningen skapades av David Cancel och förvÀrvades senare av Evidon 2010. Den berömda visselblÄsaren Edward Snowden var en av de första föresprÄkarna för Ghostery.

Snowden rekommenderade att anvÀnda Ghostery för att skydda integriteten pÄ nÀtet.

SĂ„ om Snowden kan rekommendera det, tror jag att vi alla kan komma bakom denna fantastiska organisation.