Gionee-patenter kommer att auktioneras ut för att betala av skulder

Gionee-patenter kommer att auktioneras ut för att betala av skulder

“AuktionsförrĂ€ttaren mĂ„ste skaffa 206 miljoner RMB (cirka 20 766 kronor) frĂ„n försĂ€ljningen av Gionees patent för att betala av skulden”

Kommer du ihÄg Gionee? Smarttelefonföretaget frÄn Kina som satte fot i Indien före Xiaomi-eran har sett sina problem förvÀrras efter att det ansökte om konkurs i december förra Äret. Företaget hade betalat in betalningar till ett vÀrde av 2,9 miljarder dollar till sina 648 borgenÀrer och gjorde förluster i miljoner mellan 2013-2015. Alla hopp om vÀckelse försvinner nu eftersom en kinesisk domstol nu har beordrat att sÀlja sina patent för att betala för massiva skulder.

Enligt ett tillkĂ€nnagivande frĂ„n Shenzhen Intermediate People’s Court kommer Gionee att avvecklas den 24 juli och den 25 juli via Taobao.coms auktionsplattform för konkursfastighetsnĂ€t. Gionees patent kommer att auktioneras ut frĂ„n 21 100 RMB (cirka Rs 2,1 lakh). Totalt har Gionee 211 patent, med auktionsbyrĂ„n som syftar till att skaffa 206 miljoner RMB (ungefĂ€r 20 766 cror) frĂ„n försĂ€ljningen.

Gionee-logotyp - presenterad

Gionee Àr ett Shenzhen-baserat företag som startades 2002. Det hade spridit sig utomlands i lÀnder som Indien, Taiwan, Nigeria, Thailand och nÄgra fler regioner. Det var ett av de första varumÀrkena som anammade selfietrenden i Indien och fÄngade 4,6 procent av selfiesmartphonemarknaden Är 2017, enligt Counterpoint Research. TyvÀrr förlorade det lÄngsamt greppet till kinesiska tungvikter och nykomlingar som Xiaomi, OPPO och Vivo.

Dess dÄliga lycka hjÀlpte inte ordföranden Liu Lirongs dÄliga spelvanor. Enligt en rapport förlorade Lirong 1,4 miljarder dollar nÀr han spelade pÄ ett kasino i Spanien. Inledningsvis fanns det en glimt av hopp om att företaget kunde vÀnda det nÀr det hyrde konsulter för att omstrukturera företaget men denna patentauktion signalerar det vÀrsta. Gionees senaste erbjudande i Indien var Gionee S11 Lite i mars 2019.