Gionees officiella webbplats Àr inte tillgÀnglig i Kina, verksamheten verkar stÀngas av

Gionees officiella webbplats Àr inte tillgÀnglig i Kina, verksamheten verkar stÀngas av

“Gionee India-webbplatsen Ă€r dock fortfarande funktionell och företaget lanserade till och med en ny telefon i februari”

Det ser ut som att den kinesiska smarttelefontillverkaren Gionee kan stÀnga av verksamheten mycket snart. Företagets officiella webbplats i Kina Àr inte lÀngre tillgÀnglig. Det har varit nere i nÄgra veckor nu och det har inte gjorts nÄgon uppdatering frÄn företaget. Gionee har inte lyckats knÀcka smarttelefonmarknaden efter ankomsten av andra kinesiska mÀrken som Xiaomi, OPPO och Vivo. Det driver fortfarande sin verksamhet i Indien och har ocksÄ nÄgra enheter till försÀljning. Till och med deras webbplats arbetar för nÀrvarande i Indien nÀr denna rapport skrivs.

Olyckligt som det Àr har Gionee aldrig gjort en riktigt slÄende enhet, en som fÄngade anvÀndarnas uppmÀrksamhet. Företaget har varit i trubbel i flera Är nu. Allt började i slutet av 2017 nÀr Gionee inte betalade sina borgenÀrer, reklambyrÄer och leverantörer. Enligt en rapport var företaget skyldigt cirka 3 miljarder dollar till cirka 650 borgenÀrer. I april 2018 avskedade företaget ungefÀr hÀlften av sina anstÀllda. VD Liu Lirong förlorade ocksÄ cirka 1,4 miljarder dollar av företagets fond i spel.

Gionee F205 ProGionee F205 Pro

I december förra Ă„ret ansökte företaget om konkurs vid Shenzhen Intermediate People’s Court i Kina. Det beviljades detsamma men var tvungen att avveckla sig och omorganisera. Nu kan stĂ€ngning av webbplatser vara det första tecknet pĂ„ att Gionee Ă€ntligen kan göra nĂ„gra Ă€ndringar och stĂ€nga butiken i Kina. Det finns inget officiellt uttalande Ă€nnu, men vi borde höra frĂ„n företaget snart.

Under tiden verkar företagets webbplats fortfarande vara igÄng i Indien. VarumÀrket lanserade nyligen en ny smartphone i landet, kallad Gionee F205 Pro. Det hÀr Àr en budgetsmartphone som finns tillgÀnglig till ett pris av 5890 Rs. Detta Àr den första smarttelefonen som kommer frÄn Gionee efter att ha meddelat konkurs. Det fanns rapporter om att Gionee India Head och initiativtagaren till Karbonn-mobiler skulle köpa 75 procent av aktierna i företaget för att hÄlla det vid liv i landet. Det Àr kanske det som har hÀnt, och det Àr dÀrför vi fortfarande har Gionee som driver sin verksamhet hÀr i Indien. Men vi mÄste vÀnta och se vad som hÀnder framöver.