Gissa vad som hÀnder nÀr du gÄr ut ur ett garage med din Model X: s Falcon Wing-dörrar öppna

Gissa vad som hÀnder nÀr du gÄr ut ur ett garage med din Model X: s Falcon Wing-dörrar öppna

Den största – ja faktiskt, den mest unika – försĂ€ljningsargumenten i Teslas Model X rĂ„kar ocksĂ„ vara den funktion som har orsakat Tesla mest huvudvĂ€rk. Naturligtvis hĂ€nvisar jag till Falcon Wing-dörrarna som Elon Musk sĂ„ kraftigt insisterade pĂ„ att skeppas med företagets crossover-SUV.

MISS INTE: Foxconn-spionbild avslöjar nya iPhone 7-detaljer som ingen sÄg komma

I skarp kontrast till traditionella bildörrar som öppnar sig utÄt och horisontellt anvÀnder Model X: s Falcon Wing-dörrar en dubbla gÄngjÀrnsdesign som gör att de kan öppnas vertikalt, Àven i situationer dÀr det bara finns 12 tum utrymme pÄ varje sida. Falcon Wing-dörrarna Àr utan tvekan iögonfallande, och en hel del tekniskt arbete gick in i deras design och för att sÀkerstÀlla att de fungerar felfritt i alla tÀnkbara situationer.

Faktum Ă€r att Model X Ă€r utrustad med en hel serie sensorer – kapacitiva, ekolod och induktiva – som alla fungerar tillsammans för att förhindra att Falcon Wing-dörrar öppnas i situationer nĂ€r de inte borde. Naturligtvis ibland finns det helt enkelt ingen redovisning för mĂ€nskliga fel eftersom en olycklig Tesla-Ă€gare i Lisle, Illinois nyligen fick reda pĂ„ det hĂ„rda sĂ€ttet.

Per webbplats WreckedExotics, vi stötte pÄ det hÀr fotot av en Tesla Model X med sin Falcon Wing-dörr helt krossad. Med tanke pÄ alla prylar som ligger till grund för designen, förestÀller vi oss att det inte Àr en liten bedrift att byta eller fixa dörren.

modell x falk vingdörrar kraschar

Bildtexten för bilderna ovan lyder: ”Glömde att dörren var öppen nĂ€r man kör ut ur eget garage. Ingen skadade. ”

PÄ en mer positiv anteckning slÀppte Tesla tidigare i Är videofilmer som visar de avancerade robotarna som Àr ansvariga för montering av Model X.