Gissa vilken iPhone-funktion Samsung till synes planerar att stjÀla nÀsta

VÀrldens bÀsta insider har nÄgra dÄliga nyheter om iPhone 8 och Galaxy S9

Samsung anklagas ofta för att kopiera iPhone med sina avancerade Galaxy-telefoner och Àr i en unik position nÀr det gÀller att förutse sin största rival nÀsta drag. Samsung Àr ocksÄ en leverantör av kritiska iPhone-komponenter, vilket innebÀr att de vet i förvÀg vad Apple arbetar med. En ny rapport frÄn Korea indikerar att Samsung redan arbetar med en viktig komponent för iPhone 8, och det Àr en som kan ses i den kommande Galaxy S8 och Galaxy Note 8 ocksÄ.

Enligt Sydkoreas Investeraren, Samsung Display har utvecklat en tryckkÀnslig OLED-pekskÀrm för iPhone 8. Med andra ord gör Samsung Display en ny typ av 3D-pekskÀrm för nÀsta generations iPhone, baserad pÄ OLED-teknik, som kommer att innehÄlla 3D Touch-funktionalitet introducerad pÄ Apples tidigare LCD-skÀrmar.

Samsung Display avvisade enligt uppgift skĂ€rmen bakom stĂ€ngda dörrar vid Mobile World Congress för nĂ„gra veckor sedan, eftersom den förbereder sig för att öka anstrĂ€ngningarna att integrera 3D Touch-sensorn i sina egna skĂ€rmar. “Den senaste tekniken har högre kĂ€nslighet och ett bredare utbud av tryckavkĂ€nningsnivĂ„er jĂ€mfört med den tidigare som anvĂ€ndes i Huaweis P9 2015”, berĂ€ttade en kĂ€lla till webbplatsen.

Det Àr dock oklart om den nya komponenten Àr redo för masskonsumtion. Rapporten noterar att Galaxy S8 endast kommer att innehÄlla 3D Touch-funktionalitet för den virtuella hemknappen pÄ telefonen. Handenheten förvÀntas sakna en fysisk hemknapp, precis som iPhone 8.

För Apple kan 3D Touch-funktionaliteten som lanserades med iPhone 6s ses som en föregÄngare till den knapplösa iPhone 8 som den kommer att avslöjas senare i Är. 3D Touch ger tryckkÀnslighet och taktil feedback som att trycka pÄ en knapp och kan anvÀndas för att ersÀtta de flesta funktioner som traditionellt Àr associerade med den ikoniska hemknappen som finns pÄ iOS-enheter. PÄ sÄ sÀtt har Apple rÄd att ta bort en fysisk knapp utan att förlora nÄgra av dess funktioner, varav nÄgra Àr avgörande för iOS-operationer.

Apple behöver 3D Touch för att vara tillgÀnglig var som helst pÄ skÀrmen i iPhone 8, vilket Àr fallet med sina föregÄngare. Samsung kommer under tiden tydligen lÀgga till 3D Touch-stöd pÄ hela skÀrmen pÄ Galaxy Note 8, en telefon som förvÀntas komma sent i sommar eller tidigt pÄ hösten. Förutom att utveckla hÄrdvaran mÄste Samsung ocksÄ komma med programvaruidéer för att implementera 3D Touch-liknande funktioner pÄ sina Android-telefoner.