Glassmedia fÄr mÀnniskor att sluta titta pÄ pizza i ett fönster

De flesta entreprenörsdrömmar börjar med en biofilm om Steve Jobs eller en blick pÄ intÀkterna frÄn deras karriÀr för grÀsklippning pÄ gymnasiet. Daniel Black, VD och grundare av Glass-Media, startade sitt företag efter att ha tittat pÄ det dÄliga lÀget i den digitala skyltindustrin.

”NĂ€r jag hoppade in i digital signage-vĂ€rlden kom jag till tvĂ„ insikter,” förklarade han i en intervju med Tech.co. “För det första Ă€r den digitala skyltindustrin till stor del fragmenterad och för det andra lider displayteknik av otillrĂ€cklig ljusstyrka för att konkurrera med direkt solljus.”

Black svar var att skapa Glasmedia, ett företag med teknik för att förvandla alla skyltfönster, mot gatan och inomhusytor till en levande och interaktiv skÀrm som kan köra den senaste digitala annonskampanjen i realtid. Med andra ord skapar det en dynamisk ny version av en butiksfront.

Jag lĂ€rde mig mycket i min intervju med Daniel, inklusive Black’s största utmaningar och rĂ„d till alla företagare som Ă€r intresserade av hĂ„rdvaru- / mjukvaruutrymmet.

Branschen har nÄgra störande krafter

NÀr han ytterligare förklarade inspirationen som ledde honom till att bygga ett teknikföretag centrerat pÄ interaktiva skÀrmar, förklarade Black vad alla tekniska företagare borde veta: för att störa en bransch mÄste du vÀlja en som har mycket mindre innovation Àn den behöver.

“Skyltfönstret har försummats”, sĂ€ger Black. “Det har funnits lite innovation och tekniska störningar i skyltfönstret, varumĂ€rkena Ă€r fortfarande begrĂ€nsade till pappersaffischer, neonskyltar, vinylomslag eller klistermĂ€rken och fönsterfĂ€rg bland andra förĂ„ldrade marknadsföringslösningar med liten eller ingen mĂ€tbar avkastning pĂ„ investeringen.”

Black blev passionerad för störningar i skyltfönstret baserat pĂ„ vad som saknades pĂ„ marknaden. NĂ€sta steg? Att grunda ett företag för att göra nĂ„got Ă„t ​​det.

Att skala upp tar tÄlamod

Black erbjöd tvĂ„ rĂ„d nĂ€r det gĂ€llde de lĂ€rdomar han lĂ€rde sig nĂ€r han skalade upp sig inom digitalskyltbranschen: vikten av operativ effektivitet och behovet av att ”lita pĂ„ strategiska partners, allianser, leverantörer och leverantörer.

Du behöver ocksÄ tÄlamod för att trivas som företagare eftersom saker inte alltid hÀnder i din tidsram.

”Att designa, utveckla och leverera en verkligt skalbar lösning tog mycket lĂ€ngre tid Ă€n vad jag ursprungligen hade förvĂ€ntat mig,” sa Black.

Daniel Black

LĂ€r dig hur man balanserar insamling

”Som grundaren har jag lĂ€rt mig att ansvaret för att skaffa kapital till stor del ligger pĂ„ mina axlar och att det inte bara tar mycket tid och energi, men varje timme jag spenderar pengar Ă€r en timme mindre tid jag kan fokusera pĂ„ att bygga ett framgĂ„ngsrikt företag. ”

Svart var tvungen att hitta en balans. Oftare Àn inte Àr grundaren den som mÄste balansera det dagliga arbetet med att bygga ett företag och skaffa tillvÀxtkapital. Glass-Media har samlat in över tvÄ miljoner dollar i sÄddkapital. Deras finansieringskanaler har varit strikt Àngelinvesterare.

Lita pÄ dina nÀtverk

NÀr du bygger ett företag, kom ihÄg att luta dig mot ditt nÀtverk för att hjÀlpa dig att lösa dagens utmaningar och vad som kommer. Black erbjöd nÄgra rÄd till nystartade företag i sin bransch.

“Omge dig med kunniga rĂ„dgivare, mentorer och branschexperter inom olika aspekter av ditt företag”, sa han. “Identifiera noggrant de integrationer du kommer att fokusera pĂ„ först och sprid dig inte för tunn: Tid och budget Ă€r begrĂ€nsad.”

HÄll utkik efter potentiella nischindustrier som lÀnge har förbisetts: Kanske hittar du nÀsta bransch mogen för störningar, och du kan utnyttja Blacks rÄd. Ett bra stÀlle att börja bygga ett nÀtverk av entreprenörer, rÄdgivare och investerare som kan hjÀlpa ditt företag att komma till nÀsta nivÄ Àr pÄ Startup Weeks.

Grafik frÄn Glass-Media

Denna artikel Ă€r en del av en Startvecka innehĂ„llsserier som kommer till dig av CHASE for BUSINESS. Startup Week Ă€r firandet av företagare i stĂ€der runt om i vĂ€rlden. JAKT för AFFÄRS Ă€r allt ett företag behöver pĂ„ ett stĂ€lle, frĂ„n expertrĂ„d till vĂ€rdefulla produkter och tjĂ€nster. Hitta affĂ€rsnyheter, berĂ€ttelser, insikter och experttips allt pĂ„ ett stĂ€lle pĂ„ Chase.com/forbusiness. LĂ€s resten av vĂ„r Startup Week-serien.