Global smart högtalarinstallationsbas för att korsa 200 miljoner Är 2019: Canalys

Global smart högtalarinstallationsbas för att korsa 200 miljoner Är 2019: Canalys

“År 2018 installerades över 114 miljoner smarta högtalare i hem över hela vĂ€rlden”

Smart högtalaranvÀndning ser definitivt en ökning dÄ fler och fler anvÀndare anpassar sig till idén om ett smart hem. FrÄn och med nu har Google och Amazon den högsta marknadsandelen nÀr det gÀller smarta högtalare. Apple har ocksÄ sin egen smarta högtalare, men det var inte lika framgÄngsrikt som produkterna frÄn Google och Amazon. Nu, enligt en ny rapport frÄn Canalys, den smarta högtalarinstallationsbasen förvÀntas korsa 200 miljoner i slutet av detta Är.

2018 hade USA den högsta andelen smarta högtalaranvĂ€ndare. Över 42 procent av vĂ€rldens smarta högtalarinstallerade bas var frĂ„n USA. För det andra erövrade Kina cirka 20 procent av marknaden, men Google och Amazon-produkter var inte riktigt populĂ€ra i landet. I Kina toppade lokala tillverkare som Tmall Genie och Xiaomi-stödda Xiao AI-produkter listorna. Kina Ă€r en viktig marknad för smarta högtalare och förvĂ€ntas se massiv tillvĂ€xt under 2019.

KĂ€lla - CanalysKĂ€lla – Canalys

Enligt rapporten kommer USA att fortsÀtta att leda marknaden med en tillvÀxt pÄ 46 procent i smart högtalarinstallerad bas. Den största tillvÀxten kommer dock att ses i Kina, dÀr analytiker uppskattar en ökning med 166 procent av den installerade basen av smarta högtalare. Om Google och Amazon lyckas ta sig in pÄ den kinesiska marknaden skulle det vara mycket lönsamt för dem. För nÀrvarande förvÀntas Tmall Genie behÄlla ledningen i Kina i Är.

Konsumenterna har höga förvÀntningar frÄn nya smarta högtalare och letar efter den enastÄende egenskapen. Tillverkare mÄste arbeta med att förbÀttra sina högtalare och göra dem smartare om de vill se att deras produkter lyckas. Smarta högtalare kan ocksÄ vara anvÀndbara i vÄrdbranschen och tillhandahÄlla tjÀnster som t.ex. Det finns gott om utrymme för marknaden för smarta högtalare att vÀxa under de kommande Ären. Företag som Samsung och Apple arbetar ocksÄ med att förse nya högtalare med smarta assistenter Bixby respektive Siri.