Globala smartphonetransporter minskade med 7 procent under Q4 2018

Globala smartphonetransporter minskade med 7 procent under Q4 2018

”För första gĂ„ngen nĂ„gonsin bevittnade hela försĂ€ljningen av smarttelefoner under hela Ă„ret”

En ny rapport har slÀppts som visar en nedgÄng i globala smartphonetransporter under Q4 2018 jÀmfört med Q4 2017. Per Kontrapunktglobala smartphonetransporter har minskat med 4 procent Ärligen 2018 och 7 procent bara under fjÀrde kvartalet. Detta Àr det femte kvartalet i rad som visar en minskning av antagandet av smartphones.

Enligt undersökningen höll Samsung och Apple de bÀsta platserna trots ett tufft kvartal. Huawei var nÀra Apple, och om saker och ting gÄr bra för företaget, skulle det snart kunna komma över Apple för att bli det nÀst största smarttelefonmÀrket i vÀrlden. Detta beror pÄ att efterfrÄgan pÄ flaggskeppstelefoner frÄn Samsung och Apple har minskat tack vare populariteten hos prisvÀrda erbjudanden frÄn kinesiska mÀrken. Företag som OnePlus tar ocksÄ en stor bit av smarttelefonförsÀljningen pÄ premium-smarttelefonmarknaden.

Smartphone-sÀndning-CY-2-18 I sjÀlva verket Àr OnePlus för nÀrvarande det bÀsta premium-smarttelefonmÀrket i Indien enligt en annan rapport. Inom budgetomrÄdet sÀtter kinesiska smarttelefonvarumÀrken igen all annan konkurrens. MÀrken som Huawei, Honor, Oppo och Vivo och vÀxer ganska bra i Indien, Kina, Asien och vissa europeiska regioner. Xiaomi har ocksÄ bevittnat en enorm tillvÀxt i Indien och innehar för nÀrvarande den femte positionen nÀr det gÀller marknadsandelar och den fjÀrde positionen inom smartphonetransporter globalt.

Tarun Pathak, bitrĂ€dande direktör vid Counterpoint Research sa: ”Det hĂ€r Ă€r första gĂ„ngen som den globala smarttelefonmarknaden har sett nedgĂ„ng under ett helt Ă„r. NedgĂ„ngen i smartphonetransporter kan hĂ€nföras till förlĂ€ngda utbytescykler pĂ„ utvecklade marknader som USA, Kina och VĂ€steuropa. Smartphone OEM-företag försökte driva försĂ€ljningen genom att lĂ€gga till funktioner som AI, flera kamerasystem, helskĂ€rmsskĂ€rmar, fingeravtrycksskannrar pĂ„ skĂ€rmen etc. men konsumenterna höll pĂ„ sina enheter lĂ€ngre pĂ„ grund av frĂ„nvaron av banbrytande innovationer och högre priser pĂ„ enheter som erbjuds av OEM-tillverkarna. ”

Det Ă€r första gĂ„ngen vi har sett en kontinuerlig nedgĂ„ng i smarttelefonförsĂ€ljningen under ett helt Ă„r. Även om det Ă€r svĂ„rt att faststĂ€lla den exakta anledningen till detsamma beror det troligen pĂ„ att smarttelefontillverkare inte innoverar tillrĂ€ckligt snabbt, och kinesiska mĂ€rken erbjuder enheter som Ă€r lika kraftfulla och funktionsförpackade till halva priset av super-premium-telefoner.