Globala smartphonetransporter sjunker 3,1 procent 2019: Canalys

Globala smartphonetransporter sjunker 3,1 procent 2019: Canalys

“Medan smarttelefonförsĂ€ndelsen kommer att minska i Ă„r, förvĂ€ntas den ta fart under 2020 och öka med 3,4 procent till 1,39 miljarder smartphones”

Forskningsföretaget Canalys har förutspÄtt att den totala transporten av smartphones över hela vÀrlden kommer att minska ytterligare 2019. Företaget förutspÄr att det kommer att sjunka cirka 3,1 procent jÀmfört med 2018, vilket i sig inte var ett bra Är för verksamheten. Marknaden förvÀntades visa nÄgra positiva förÀndringar under 2019 men det verkar som ett dyster Är för smartphones. Teamet förvÀntar sig 1,35 miljarder enheter i försÀljningsvolym, vilket Àr nÄgot under förra Ärets 1,39 miljarder försÀljningsvolym.

Canalys globala smartphone-försÀljning

Rapporten tar vederbörligt hÀnsyn till handelskriget mellan USA och Kina och det senaste förbudet mot Huawei att göra affÀrer med USA-baserade hÄrdvaru- och mjukvaruföretag, inklusive Android-tillverkaren Google. Huawei sÀgs möta en strÀngare inverkan nÀr 90-dagarsutskottet löper ut. Rapporten tillade att Àven om telefonmakaren vidtar ÄtgÀrder för att mildra effekten av komponent- och tjÀnsteleveransproblem, kommer dess utomeuropeiska potential att hindras under en tid.

Huawei-P30-Lite-feat

Medan Huawei – den största smartphone-tillverkaren – kĂ€mpar, kommer de andra stora smarttelefonleverantörerna sannolikt att vinna. Canalys förutspĂ„r Samsung kommer att vara den största vinnaren, tack vare sin aggressiva enhetsstrategi och dess förmĂ„ga att snabbt öka produktionen. ”Det kommer att ta andra leverantörer fram till slutet av 2019 att reagera pĂ„ de nya möjligheterna. Samsungs kontroll över komponentförsörjningen ger det en stor fördel, ” rapporten lĂ€ggs till.

NĂ€r vi kommer tillbaka till smarttelefonförsĂ€ndelsen sĂ€gs det öka takten frĂ„n nĂ€sta Ă„r, det vill sĂ€ga 2020. Telefonernas försĂ€ljning rapporteras ha studsat tillbaka till 3,4 procent till 1,39 miljarder leveranser globalt. “Det kommer att finnas subtila varianter som en bredare utbyggnad av 5G-nĂ€tverket och andra hĂ„rdvarunovationer som gör att vissa regioner kan Ă„terhĂ€mta sig snabbare Ă€n andra.”