Glöm Galaxy S10, Oppo presenterade bara spÀnnande ny smarttelefonkamera och biometri-teknik

SÄ hÀr kommer 2019: s perfekta smartphone-design att se ut - och det Àr inte iPhone 11

Galaxy S10 kommer snart, men Samsungs nya flaggskepp Àr inte den enda spÀnnande telefonen frÄn 2019. Rapporter tidigare i veckan sa att en kinesisk smarttelefontillverkare som mÄnga inte ens har hört talas om skulle avslöja nya kamerainovationer vid en presskonferens i Kina. Vid den tiden berÀttade vi för dig varför det Àr spÀnnande nyheter för vÀsterlÀndska smarttelefonfans, eftersom den smarttelefontillverkaren rÄkar vara Oppo, vars mönster ofta anvÀnds av en viss smarttelefonleverantör du kanske gillar, OnePlus. Och Oppo leverade faktiskt en presentation i Kina pÄ onsdagen, dÀr den presenterade ny kamerateknik som skulle möjliggöra 10x optisk zoom, liksom framsteg för fingeravtrycksscanning pÄ skÀrmen som kan göra det till nya enheter sÄ snart som i Är.

Oppo demo för tvĂ„ Ă„r sedan en imponerande 5x optisk zoomkamera-teknik pĂ„ MWC 2017, men tekniken anvĂ€ndes inte i nĂ„gon av sina produkter. JĂ€mfört med tvĂ„ Ă„r sedan har det nya zoomsystemet en extra lins med totalt tre kameror, inklusive en som utnyttjar telefonens bredd och djup för att bilda en periskopliknande kamera, komplett med en prismatisk lins – sĂ„ hĂ€r det systemet ser ut nu:

BildkÀlla: Oppo

Per GrÀnsenÀr kameran 15,9-159 mm ekvivalent, vilket innebÀr att den börjar med ett ultravid perspektiv och zoomar in i en medelstor teleobjektiv. Oppo kommer att visa upp det nya zoomsystemet pÄ MWC nÀsta mÄnad, men det Àr oklart om det kommer att finnas tillgÀngligt i nÄgra telefoner i Är. Med andra ord, det finns ingen berÀttelse om nÄgon av OnePlus 7-telefoner som lanseras i Är kommer att fÄ den hÀr tekniken. HÀr Àr en video som förklarar Oppos nya kamerazoominnovation:

Vad 2019 Oppo och OnePlus-telefoner kan fÄ Àr dock en ny fingeravtryckssensor pÄ skÀrmen som har 15 gÄnger det aktiva omrÄdet för liknande lösningar. Sensorn skulle ocksÄ kunna lÀsa tvÄ fingeravtryck samtidigt, vilket Àr nÄgot osynligt pÄ konkurrerande enheter:

Du skulle kunna röra skÀrmen nÀstan var som helst i den nedre halvan av skÀrmen, Àven om vissa fysiska grÀnser fortfarande kan gÀlla, vilket framgÄr av följande praktiska:

Till skillnad frÄn 10x zoomkamerateknik kommer de nya fingeravtryckssensorerna pÄ displayen som Oppo presenterade under sin presskonferens att finnas tillgÀngliga under 2019-enheter. Men du kanske inte kan köpa Oppo-telefoner pÄ för mÄnga marknader utanför Asien.

Galaxy S10-serien kommer under tiden att erbjuda anvĂ€ndare upp till fyra bakre kameror, Ă€ven om det Ă€r osannolikt att de stöder den typ av zoom som Oppo presenterade. NĂ€r det gĂ€ller fingeravtrycksavkĂ€nnande teknik pĂ„ displayen förvĂ€ntas Galaxy S10 leverera branschens första ultraljudsbaserade sensor i Ă„r. Det Ă€r den typen av teknik som anvĂ€nder ljudvĂ„gor istĂ€llet för optik för att lĂ€sa fingeravtryck. I framtiden kan ultraljudssensorer anvĂ€ndas för att skanna fingeravtryck var som helst pĂ„ skĂ€rmen – det Ă€r oklart just nu hur Samsungs sensorer skulle fungera.