Glömmer du namnet pÄ en film? Beskriv bara det och den hÀr skrÀmmande exakta webbplatsen hittar den

 Glömmer du namnet pÄ en film?  Beskriv bara det och den hÀr skrÀmmande exakta webbplatsen hittar den

Vad var den filmen dĂ€r alla gamla skĂ„despelare frĂ„n gamla actionfilmer samlas i en enda film och sprĂ€nger massor av saker? Vilken Ă€r den dĂ€r Brad Pitt spelar döden? Och kommer du ihĂ„g den filmen dĂ€r Tom Hanks bĂ€sta vĂ€n Ă€r en volleyboll? VĂ€nta, vad var den dĂ€r filmen dĂ€r flickan var allvarligt sjuk men hon gifte sig Ă€ndĂ„? Nej, den Ă€ldre med sĂ„ngaren som var populĂ€r dĂ„ …

In kan vara bortom försvÄrande nÀr du har namnet pÄ en film pÄ tungans spets men bara inte verkar fÄ ut den. Nu finns det en webbplats som kan ta de saker du kommer ihÄg om filmen och anvÀnda dem för att hitta namnet du tÀnker pÄ.

Det Àr lÀskigt noggrant och det Àr en av de coolaste sakerna jag har sett pÄ lÀnge.

UPP NÄSTA: Galaxy S7 vs iPhone 6s: Verklighetens hastighetstest ger en telefon skam

En webbplats som bara heter “Vad Ă€r min film?” skapades för att visa upp lite suddig sök- och djupsökningsteknik pĂ„ nĂ€sta nivĂ„ som utvecklats av den finska starten Valossa, ett företag som grundades av datavetenskapliga forskare och ingenjörer frĂ„n Finlands universitet i Oulu.

Vi har diskuterat det tidigare hĂ€r pĂ„ webbplatsen, men en ny Reddit-trĂ„d pĂ„minde mig om den hĂ€r andra natten. Jag hade Ă€ntligen lite tid att verkligen testa det … och jag blev bortblĂ„st.

“Vi strĂ€var efter att skapa ett nytt, beskrivande sĂ€tt att söka efter videoinnehĂ„ll”, sa teamet pĂ„ sin webbplats. ”VĂ„r teknik förstĂ„r sjĂ€lva innehĂ„llet i videofiler. Allt frĂ„n text till mönsterigenkĂ€nning nĂ„r vi ner till data som inte har varit sökbara tidigare. ”

Webbplatsen fortsĂ€tter, ”Whatismymovie.com har utvecklats av Valossas teknologiteam som har sina rötter i datavetenskap och teknikforskning vid UleĂ„borgs universitet. Vi har en omfattande forskningsbakgrund för automatiskt innehĂ„llsigenkĂ€nning och videodataanalys. Demonstrationerna pĂ„ denna webbplats har utvecklats för forskningsĂ€ndamĂ„l och Proof of Concept för branschen. Deep Content-teknik har ocksĂ„ testats med TV-sĂ€ndarna för TV-innehĂ„ll. ”

Gruppens “Deep Content” -teknologi analyserar videoinnehĂ„ll pĂ„ sĂ€tt som typiska sökmotorer inte kan, och den anvĂ€nder den informationen för att leverera imponerande matchningar Ă€ven nĂ€r söktermerna Ă€r mycket vaga.

Jag hade mycket roligt att testa webbplatsens teknik. HÀr Àr nÄgra exempel:

Eftersom Valossas teknik grÀver djupt in i sjÀlva videoinnehÄllet kan du Àven anvÀnda citat för att hitta filmen du letar efter:

Det Àr en oerhört anvÀndbar webbplats som ocksÄ Àr en imponerande utstÀllning för Valossas teknik, och du kan kolla in den hÀr. Kan du stubba det?