Gmail för Android och iOS fÄr Googles nya Materialtema-design

Gmail för Android och iOS fÄr Googles nya Materialtema-design

“Det nya materialtemat för Gmail för iOS- och Android-appar ger en mer moderniserad design med subtila förĂ€ndringar som gör dem lĂ€ttare att navigera”

Googles materialtema som tillkÀnnagavs förra Äret rullar nu ut till Gmail-appen för Android- och iOS-enheter. Mountain View, Kalifornien-baserade företag har redan lanserat den nya designen till webbplattform och har nu tagit den till webbversionen av e-posttjÀnsten. Uppdateringen kommer att vara tillgÀnglig för nedladdning i Play Store och App Store för respektive enheter att laddas ner under de kommande veckorna.

gmail material design

Materialtemat ger plattformen en modernare syn. Till att börja med kommer appen att visas i vit nyans istÀllet för en vÀlbekant röd stapel och accent efter uppdateringen. Fördelen med att gÄ för ett ljusare tema gör att etiketter och andra fÀrger sticker ut i e-postlistorna.

Dessutom kommer fĂ€ltet ovanpĂ„ att ersĂ€ttas med sökrutan, med en hamburgarknapp till vĂ€nster och profilikonen till höger. Det senare gör det möjligt för en anvĂ€ndare att byta konto snabbare Ă€n att gĂ„ till navigationslĂ„dan. Skapa meddelandeknappen lĂ€ngst ned till höger kommer att ersĂ€ttas med ny FAB i fyrfĂ€rg, precis som pĂ„ nĂ€tet. Under tiden visas foton, dokument och andra bilagor inbyggda i e-postmeddelandet för att ge anvĂ€ndarna snabb Ă„tkomst utan att öppna eller blĂ€ddra igenom konversationen. Slutligen kommer Gmail nu att visa stora röda bannervarningar för “farliga” meddelanden.

gmail material design

Medan uppdateringen inte ger en radikal översyn till Gmail, ger den en trevlig touch-up till plattformen som anvĂ€nds av över en miljard anvĂ€ndare. Google har kontinuerligt förbĂ€ttrat tjĂ€nsten med maskininlĂ€rning med nya funktioner som hjĂ€lper dig att skriva e-postmeddelanden snabbare med Smart Compose, eller svara pĂ„ meddelanden snabbare med förslag pĂ„ svar genererade av Smart Reply. Det kan ocksĂ„ “knuffa” dig att följa upp e-postmeddelanden med subtila pĂ„minnelser i din inkorg och meddela dig att svara pĂ„ trĂ„dar sĂ„ att du kan prioritera vad som Ă€r viktigt eller försenat.