Gmail uppdaterar högerklickmenyn med nya anvÀndbara alternativ

Med Gmail kan du Àntligen schemalÀgga e-postmeddelanden nÀr det fyller 15 Är

“AnvĂ€ndare kommer snart att kunna komma Ă„t tolv vanliga Ă„tgĂ€rder via högerklickmenyn”

Google har meddelat att det snart kommer att uppdatera sin e-posttjĂ€nst – Gmail – med nya funktioner. Uppdateringen kommer att lĂ€gga till en mĂ€ngd nya alternativ till högerklickmenyn i Gmail. AnvĂ€ndare sĂ€gs ha nytta av sĂ„ mĂ„nga som tolv vanliga alternativ som Svara, Vidarebefordra, Arkivera, Snooze och Flytta till. Hittills fanns det bara tre alternativ – Arkiv, Markera som lĂ€st och Radera. Det Ă€r en gradvis lansering, vilket innebĂ€r att uppdateringen kommer att ske i faser.

gmail

Efter uppdateringen kommer anvĂ€ndarna att fĂ„ tillgĂ„ng till mycket fler Ă„tgĂ€rder frĂ„n högerklickmenyn (eller lĂ„ngt tryck pĂ„ en pekskĂ€rm). Funktionen Ă€r “PĂ„” som standard och tillgĂ€nglig för alla G Suite-utgĂ„vor. Som nĂ€mnts ovan kommer de vanliga Ă„tgĂ€rderna eller alternativen att vara pĂ„ högerklickmenyn, vilket innebĂ€r att anvĂ€ndare inte behöver söka eller leta efter dem pĂ„ sidan. Intressant Ă€r att menyn ocksĂ„ erbjuder alternativ för att “söka efter alla e-postmeddelanden frĂ„n en avsĂ€ndare” eller “söka efter alla e-postmeddelanden med samma Ă€mne.”

De nya instĂ€llningarna gör det ocksĂ„ möjligt för anvĂ€ndare att “öppna e-postmeddelanden i en ny flik” mycket bekvĂ€mare. IstĂ€llet för att klicka-klicka pĂ„ ett e-postmeddelande kan du högerklicka och vĂ€lja alternativen. ÅtgĂ€rden kommer att vara sĂ€rskilt anvĂ€ndbar för pekskĂ€rmsenheter, som för nĂ€rvarande saknar alternativen.

Det blir intressant att se hur funktionen kommer att panorera nĂ€r den Ă€r tillgĂ€nglig för alla Gmail-anvĂ€ndare. Tidslinjen som Google har gett för det Ă€r den 22 februari (1–3 dagar för funktionssynlighet).