Gmails konfidentiella lÀge för att lanseras till alla anvÀndare den 25 juni

Gmails konfidentiella lÀge för att lanseras till alla anvÀndare den 25 juni

“Gmails konfidentiella lĂ€ge tillĂ„ter anvĂ€ndare att Ă„terkalla skickade e-postmeddelanden, samtidigt som mottagarna begrĂ€nsas frĂ„n att vidarebefordra eller skriva ut kĂ€nslig information”

Google har Àntligen faststÀllt ett datum för lanseringen av Gmail Confidential Mode för alla anvÀndare över hela vÀrlden, med den integritetscentrerade funktionen utfÀrdad ett slÀppdatum den 25 juni. Det konfidentiella lÀget introducerades tidigare i Gmails betaversion och ger anvÀndarna ett stort antal sekretesscentrerade funktioner att dra nytta av nÀr de skickar kÀnslig information via e-post till mottagarna.

Enligt funktionsbeskrivningen tillÄter Gmail Confidential Mode anvÀndarna att ange ett utgÄngsdatum för e-postmeddelanden, samt ha möjlighet att Äterkalla tidigare skickade e-postmeddelanden om den ansÄg informationen Àr kÀnslig till sin natur. Dessutom tillÄter konfidentiellt lÀge avsÀndare att förhindra mottagare frÄn att kopiera, ladda ner, vidarebefordra eller skriva ut e-postmeddelanden som skickas med detta lÀge, och dÀrmed utfÀrda specifika begrÀnsningar mot missbruk av utbetalad information. E-postmeddelanden som skickas med Confidential Mode i Gmail skickas ocksÄ med en ansvarsfriskrivning, som anger omfattningen av anvÀndningen av e-postmeddelandet för att förhindra tvister nÀr det gÀller att förstÄ förutsÀttningen för funktionen.

Konfidentiellt lÀge för Gmail

Medan konfidentiellt lÀge i Gmail kan aktiveras frÄn vilket privat konto som helst, mÄste anvÀndare av Gmail i företagsnÀtverk för organisationer som anvÀnder företagssviten sanktioner frÄn nÀtverksadministratörer för att aktivera funktionen. Detta görs för att sÀkerstÀlla att inget missbruk av företagsinformation görs och bedrÀgliga samtal begrÀnsas i Gmail-nÀtverket. Det konfidentiella lÀget Àr ett positivt drag nÀr det gÀller att skydda integriteten och heligheten för information som skickas pÄ Googles ekosystem och kommer att stÀrka Googles företagskommunikationspaket positivt.

Google har stÀndigt försökt förbÀttra sina affÀrsutbud, med nya funktioner som markeras i Googles Hangouts-chattapp. MeddelandetjÀnsten stöder nu en mer mÄngsidig uppsÀttning funktioner, inklusive kalenderintegration och flera skÀrmlÀgen för att stödja ett bredare utbud av verktyg. Med konfidentiellt lÀge kommer Google ocksÄ att effektivisera anvÀndningen och överföringen av kÀnslig information via e-post, vilket ofta blir ett tvistsomrÄde bland organisationer. Med den nya funktionen kan organisationer skicka en förinstÀlld ansvarsfriskrivning som skulle hjÀlpa dem att göra ansprÄk pÄ upphovsrÀtt och integritetsskydd i hÀndelse av informationsintrÄng.