Google Assistant kan nu översÀtta sprÄk Ät dig pÄ Google Home-högtalare

Google Home Hindi - featured

”Google Assistents översĂ€ttningsfunktion rullar för nĂ€rvarande ut och kan testas om du har en Google-smarthögtalare liggande”

Google Assistant har nu fÄtt förmÄgan att bli din virtuella tolk, meddelade företaget via en officiell supportsida idag. Funktionen fungerar med Google Home Speakers, nÄgra smarta högtalare frÄn tredje part med inbyggd assistent och alla smarta skÀrmar, sÀger företaget pÄ hjÀlpsidan. Funktionen avslöjades tidigare att den kommer till smarta högtalare av Google pÄ CES i Är och den rullar Àntligen ut till kompatibla enheter.

Google Home Hindi - presenterat

Som stödsidan sÀger, för att starta tolkningslÀget mÄste anvÀndarna börja med kommandot pÄ engelska, franska, tyska, italienska, japanska eller spanska. Ytterligare sprÄk för översÀttning kan vÀljas nÀr tolkningslÀget har initierats med de ovan nÀmnda sprÄken. Kommandot kan vara som följer:

google-tolk-lÀge

NÀr ett sprÄk har valts kan anvÀndarna börja prata nÀr de hör tonen. NÀr Google Assistant har hört dem kommer den omedelbart att upprepa översÀttningen pÄ det förutbestÀmda sprÄket. Dessutom behöver anvÀndarna inte vÀxla mellan de tvÄ sprÄken. Som vissa anvÀndare har pÄpekat kan funktionen vara praktisk för grundlÀggande konversationer medan komplexa meningar lÀtt kan skapa ett mycket förvirrande scenario.

Tolkfunktionen Àr inte precis en helt ny funktion eftersom den redan har funnits i Googles Translate-app under en tid. Allt som Google har gjort Àr att överföra funktionen till sina smarta högtalare. Om du har en Google Home eller Mini och inte har funktionen Ànnu kan du starta om enheten efter att ha kopplat bort den för att uppdatera till den senaste firmware. För mer detaljerad information om kompatibla sprÄk och tips kan du besöka Googles supportsida hÀr.