Google Assistant kommer snart att finnas tillgÀngligt pÄ 1B-enheter, mest tack vare Android-telefoner

Google Assistant kommer snart att finnas tillgÀngligt pÄ 1B-enheter, mest tack vare Android-telefoner

De största tillverkarna av röstkommandodrivna enheter Ă€r jockeying för framtrĂ€dande pĂ„ CES den hĂ€r veckan, med Google och Amazon bĂ„da anvĂ€nder iögonfallande nummer för att turnera sin skala till vĂ€rlden. Idag avslöjade Google faktiskt ett allvarligt imponerande antal. En miljard – det Ă€r antalet enheter som sökjĂ€tten sĂ€ger att den virtuella Google Assistant-hjĂ€lpen kommer att finnas tillgĂ€nglig i slutet av denna mĂ„nad. Om du jĂ€mför det med Alexa, den jĂ€mförbara hjĂ€lpprogramvaran som tillverkats av sin starkaste rival i detta utrymme (Amazon), Ă€r den tillgĂ€nglig pĂ„ cirka 100 miljoner Alexa-enheter. Allt annat lika skulle det göra Google Assistents installationsbas tio gĂ„nger större Ă€n Alexa.

Men alla saker Àr naturligtvis inte lika. I en intervju med GrÀnsen, Google delade nÄgra ganska viktiga försiktighetsÄtgÀrder till sin nyligen slÀppta Google Assistant-data som den erbjöd idag. Bland de höjdpunkterna i det senare: Google sÀger att aktiva anvÀndare av Google Assistant vÀxte fyra gÄnger under det senaste Äret, och att Google Assistant expanderade för att vara tillgÀnglig pÄ 1 miljard enheter i slutet av denna mÄnad skulle öka frÄn 500 miljoner enheter i maj .

Google Assistant vice president Manuel Bronstein berÀttade dock GrÀnsen vad som ligger bakom den massiva expansionen, och det Àr precis vad du tycker. Det Àr frÀmst tack vare Googles enorma antal Android-telefoner, vilket naturligtvis gör en jÀmförelse med installationsbasen för Alexa ingenstans nÀra Àpplen till Àpplen.

“‘Det största fotavtrycket just nu Ă€r pĂ„ telefoner’, sĂ€ger Bronstein. ‘PĂ„ Android-enheter har vi ett vĂ€ldigt, vĂ€ldigt stort fotavtryck.’ Han karakteriserar förhĂ„llandet mellan telefoner som “den stora majoriteten” av det miljontalsantalet, men han kommer inte att specificera det mer Ă€n sĂ„. Även om han hĂ€vdar att smarta högtalare och andra anslutna hemapparater utgör en anmĂ€rkningsvĂ€rd och vĂ€xande del. ”

Den andra viktiga saken att pÄpeka Àr att 1 miljard Àr antalet enheter som kan köra Google Assistant, vilket Àr en helt annan sak frÄn antalet enheter som aktivt kör den (som vi inte har en tydlig kÀnsla för) .

ÄndĂ„ visar allt detta hur lĂ„ngt Googles digitala assistent har kommit pĂ„ kort tid. Google Assistant lanserades 2016 pĂ„ Pixel-telefonen och har sedan dess spridit sig till smarta högtalare som Google Home-serien utöver tredjepartsprodukter frĂ„n företag som Sony och Panasonic. Det finns ocksĂ„ pĂ„ TV-apparater, bĂ€rbara datorer, smartklockor och mycket mer.