Google Assistant visar nu annonser i vissa sökresultat

google-assistant

“Den nya Ă€ndringen kommer med en uppdatering som ger mer detaljerade visuella svar till anvĂ€ndarna”

Google fortsÀtter att förbÀttra assistenten med relevanta uppdateringar och en ny tappades just förra veckan. Den nya uppdateringen ger fler visuella förÀndringar i svaren som tillhandahÄlls av Google AI och kommer att ge mer information relaterad till anvÀndarfrÄgan Àn tidigare. AnvÀndarna har dock börjat se annonser i svar pÄ sina frÄgor, sÀger en rapport frÄn Android Police. Nu, tack och lov, hÀnder detta inte med alla söksvar frÄn och med nu men beror till stor del pÄ frÄgan, som att söka efter hotell i nÀrheten och liknande frÄgor kan kasta upp nÄgra annonser pÄ ditt sÀtt. Det Àr förstÄeligt att annonser bidrar till intÀkterna frÄn Google, men att de visas pÄ vissa platser som detta kan visa sig vara irriterande.

google-assistent-ny-uppdatering

Googles officiella inlĂ€gg som tillkĂ€nnager uppdateringen nĂ€mner intressant denna nya förĂ€ndring och sĂ€ger: ”dessa resultat kan inkludera befintliga annonser som du kan se pĂ„ Sök idag“. Detta sĂ„gs tidigare i februari men vid den tiden sa Google att det testade den nya funktionen och sökjĂ€tten gav inte sammanhang vid den tiden. Bortsett frĂ„n de oönskade annonserna kommer uppdateringen nu att möjliggöra mer detaljerade visuella svar frĂ„n assistenten.

BlogginlĂ€gget delar nĂ„gra exempel för att illustrera detta. Om du till exempel söker i Alfabetets aktie kommer du att returnera ett resultat som inkluderar det senaste priset, Ă€ndra vĂ€rdet och lĂ€gga till ett 5-Ă„rigt resultatdiagram som inte kunde ses före uppdateringen. Ett annat exempel Ă€r en frĂ„ga om “sötaste kattraser” som skulle visa ett antal kategorier, inklusive bilder av rasen som inte visades tidigare. Det finns nĂ„gra fler exempel pĂ„ funktionen i blogginlĂ€gget som Ă€r lĂ€nkad nedan. Den hĂ€r nya assistentfunktionen ska vara lĂ€tt tillgĂ€nglig pĂ„ Android-telefoner. Den senaste uppdateringen lade till röstigenkĂ€nningslĂ„sning pĂ„ lĂ„sskĂ€rmen, men för endast assistentresultat, nyligen i början av mars.

[Previous Story]Realme 3 Pro-specifikationer lÀckt ut: förvÀntas innehÄlla Snapdragon 710 SoC, VOOC 3.0

[Next Story]Redmi-flaggskeppet med Snapdragon 855 kommer inte att ha pop-up selfie shooter, bekrÀftar Xiaomi VP