Google betalade 105 miljoner dollar till tvÄ tidigare chefer som anklagats för sexuella trakasserier

Googles patent visar en hopfÀllbar telefon som viks som en bok

“Google har bekrĂ€ftat att de betalade 15 miljoner dollar till Amit Singhal och 90 miljoner dollar till Andy Rubin”

Enligt nyligen oavslutade domstolshandlingar erbjöd Google initialt en avgÄngsvederlag pÄ 45 miljoner dollar som en del av en utresa till det tidigare sökande chefen Amit Singhal, som anklagades för sexuella trakasserier. Google har ocksÄ bekrÀftat siffran, som utöver de 90 miljoner dollar som Andy Rubin fÄtt, som ocksÄ anklagades för samma uppförande. Nyheten om avgÄngspaket rapporterades förra Äret av The New York Times men har bekrÀftats nu.

Andy Rubin erbjöds ursprungligen $ 150 miljoner aktier, som han anvĂ€nde för att pressa ut ytterligare $ 90 miljoner frĂ„n sökjĂ€tten. Eftersom hans aktier inte hade intjĂ€nat fick han endast exitpaketet pĂ„ 90 miljoner dollar. Å andra sidan fick Singhal bara 15 miljoner dollar för att han gick med i Uber, ett konkurrerande företag som Google hade stĂ€mt. RĂ€ttegĂ„ngen hĂ€vdade att Google underlĂ€ttade sexuella övertrĂ€delser av sina högsta chefer och citerade anonyma anstĂ€llda tillsammans med dussintals mediarapporter för att stödja pĂ„stĂ„endet. “NĂ€r Google tĂ€cker trakasserier och skickar papperskorgen bidrar det till en miljö dĂ€r mĂ€nniskor inte kĂ€nner sig sĂ€kra om att rapportera fel.” stĂ€mningen citerar en av Googles anstĂ€llda.

google_logo

AktieÀgarstÀmningen sÀger att Googles ledarskapsutveckling och kompensationskommitté sjÀlv godkÀnde utbetalningarna till de tvÄ tidigare anklagade cheferna. Det anklagade Google för att ha missbrukat makt, orÀttvis anrikning och företagsavfall och krÀvde rÀttegÄngar för framtida sÄdana fall.

Utbetalnings avslöjandet pÄ 105 miljoner dollar kommer efter massiva protester frÄn Googles anstÀllda förra Äret i november, mot olÀmplig hantering av klagomÄl om sexuella trakasserier av teknologin. Som ett resultat gjorde Google Àndringar i sin tvÄngsregler för skiljedom för diskriminering och trakasserier och gick ocksÄ med pÄ att dela rapporter om sexuella trakasserier tillgÀngliga för alla anstÀllda.