Google betalar upp till $ 500 till anvÀndare av defekta Pixel- och Pixel XL-enheter

Google betalar upp till $ 500 till anvÀndare av defekta Pixel- och Pixel XL-enheter

“Google betalar totalt 7,5 miljoner dollar till de drabbade Pixel-anvĂ€ndarna som en del av förlikningen”

Googles Pixel-serie var starten pÄ en ny flaggskeppsuppstÀllning för Mountain View-företaget 2016. Medan smartphonesna fick relativt bra mottagande, ledde en felaktig mikrofonproblem i den första batchen till att anvÀndare inlÀmnade en rÀttegÄng mot företaget redan 2017. Nu har Google gÄtt med pÄ att kompensera upp till 500 dollar (cirka 35 200 Rs) till berörda Pixel-Àgare i en uppgörelse till ett vÀrde av 7,25 miljoner dollar (cirka 51 kronor). Pixel- och Pixel XL-enheter som tillverkats före den 4 januari 2017 omfattas av stÀmningen.

InternetsökningsjĂ€tten medgav att mikrofonerna frĂ„n de första Pixel-telefonerna var defekta och ocksĂ„ utsattes för en “hĂ„rfĂ€ste i lödanslutningen pĂ„ ljudkoden.” Detta resulterade i antingen dĂ„lig ljudkvalitet eller att mikrofoner inte fungerade alls. Men Google sa vid den tiden att det skulle ta nödvĂ€ndiga steg för att Ă„tgĂ€rda problemet, men drabbades av en rĂ€ttegĂ„ng av Pixel-anvĂ€ndare som hĂ€vdar att företaget fortsatte att sĂ€lja telefonerna trots att de kĂ€nde till problemen.

google-pixel-xl-fb_2

Kompensationen till anvÀndarna beror pÄ situationen; den högsta utbetalningen pÄ $ 500 kommer att ges till de anvÀndare som returnerade en defekt Pixel-enhet och fÄtt en annan felaktig enhet i gengÀld. PixelanvÀndare som bytt ut enheten en gÄng fÄr $ 350 (cirka 24 600 Rs) Äterbetalning och alla som hade valt ett försÀkringsavdrag fÄr tillbaka hela vÀrdet. Slutligen Àr alla Pixel-Àgare berÀttigade till upp till $ 20 (cirka 1400 Rs) genom denna uppgörelse ocksÄ. Det preliminÀra godkÀnnandet av stÀmningen kommer att hÄllas den 5 juni.

Tillbaka i april har Google och Huawei kommit överens om att lösa den stÀmningsansökan som lÀmnats in av Nexus 6P (recension) -anvÀndare som hÀvdade att telefonerna upplevde en startproblem som orsakade att telefonen slogs av slumpmÀssigt. BÄda företagen var skyldiga att betala 9,75 miljoner dollar (cirka 65 kronor) i förlikningen, vilket resulterade i cirka 400 dollar för betalningar för deltagande kÀranden. Grupptalan inleddes ocksÄ i april 2017.