Google Chrome 72-uppdateringen rullades ut för bÄde Android och stationÀra plattformar

Google Chrome 72-uppdateringen rullades ut för bÄde Android och stationÀra plattformar

“Google Chrome 72 tar inkognitomediekontroller pĂ„ Android, tar bort Chromecast-installationen pĂ„ skrivbordet och uppdaterar ocksĂ„ instĂ€llningsmenyn”

Google har lanserat den senaste uppdateringen för Chrome-webblÀsaren pÄ alla plattformar. Till skillnad frÄn den vanliga processen initierades lanseringen av Chrome 72 med Android-enheter innan den slogs pÄ Mac-, Windows- och Linux-enheter. PÄ Android Àr den enda stora uppdateringen som Chrome 72 har tagit med inkognitomediekontroller, dÀr nÀr inkognitolÀge Àr aktiverat kommer Chrome att maskera namnet pÄ webbplatsen och spÄret som spelas frÄn webblÀsaren, vilket hjÀlper till med integritet.

Google Chrome 72 - i text 2

Meddelandefliken som visar strömmande media Ă€r ocksĂ„ av-tema, och istĂ€llet för att den antar temat för den öppna webbsidan, visas fliken i en vanlig, vit bakgrund. Det finns dock inga andra betydande förbĂ€ttringar i Chrome 72 för Android-enheter. Under Chrome 72 beta-körning inkluderade dess instĂ€llningar ett ‘Assistant triggered checkout’ -lĂ€ge som kunde aktiveras manuellt, vilket antydde att integrera Google Assistant med Chrome-flikar och betalningar som gjordes genom det. Det verkar dock inte ha nĂ„tt den stabila byggnaden. Google rapporteras ocksĂ„ planera för att Ă€ndra “inkognito” -namnet till “privat”, i ett försök att bĂ€ttre förklara lĂ€get för anvĂ€ndarna.

Google Chrome 72 - i text 1

PÄ Mac, Windows och Linux Àr Chrome 72: s största uppdatering borttagningen av Chromecast-installationen, som nu endast kan göras via Google Home-appen pÄ Android och iOS. Chrome behÄller dock fortfarande castningsstödet med Chromecast, och endast installationsprocessen har flyttats. Detta kan möjligen vara en sÀkerhetsÄtgÀrd, eftersom Chromecast rapporterades ha en routerlÀnkad sÄrbarhet som hackare utnyttjade. Mycket av uppdateringen Àr inriktad pÄ sekretess och sÀkerhet för information, med Chrome 72 som ocksÄ inkluderar förbÀttringar av Web Authentication API för att möjliggöra tvÄfaktorautentisering över olika inloggningsprocedurer.

Chrome har ocksĂ„ uppdaterat instĂ€llningsmenyn, med det tidigare buntade avsnittet “Autofyll” som nu fĂ„r underavsnitt och mikrokontroller för lösenord, betalningsmetoder, adresser och mer. Chrome 72-uppdateringen har redan rullats ut till alla Android-, Mac-, Windows- och Linux-enheter och bör vara tillgĂ€nglig för nedladdning direkt.