Google Chrome 74 beta ger mörkt lÀge till Windows och minskad rörelseintegration pÄ OS-nivÄ

chrome-dark-mode

”Den nya betaversionen av Chrome 74 inkluderar Ă€ven sökning i Google Drive-filer frĂ„n adressfĂ€ltet, igenkĂ€nning av bildelement och mer”

Google har slÀppt den senaste betaversionen för sin Chrome-webblÀsare som lÀgger till tvÄ nyckelfunktioner, tillsammans med integrering av andra funktioner som har namngivits och slÀppts nyligen. Med Chrome 74-betauppdateringen fÄr webblÀsaren ett inbyggt mörkt lÀge för Windows. Detta Àr integrerat djupare Àn bara webblÀsarens skal, och om det mörka lÀget vÀljs bland appstilar i Windows OS pÄ respektive dator, kommer webblÀsaren nu automatiskt att anpassa sig till det.

Chrome 74 beta ger ocksÄ stöd för webbsidor och integrering pÄ OS-nivÄ för minskad rörelse. Den hÀr uppdateringen sÀnker eller tar bort animeringar som sidövergÄngar och zoomeffekter. Den hÀr uppdateringen kommer att lÀsas som anvÀndarens instÀllning för OS-nivÄ och genom webblÀsaren gör kompatibla webbsidor anpassningsbara. Detta Àr instÀllt för att hjÀlpa dem som möter svÄrigheter med orientering och parallaxeffekter med sÄdana bilder och i svÄra fall till och med bli offer för rörelsjuka pÄ grund av de snabba övergÄngarna.

krom-mörkt lÀge

Även om detta Ă€r de tvĂ„ huvudfunktionerna som introducerades med Chrome 74 beta, finns det andra funktioner som har integrerats i den senaste betaversionen av webblĂ€saren. Dessa funktioner inkluderar möjligheten att söka efter Google Drive-filer direkt frĂ„n adressfĂ€ltet. Dessa frĂ„gor kan förfinas med ‘typ:’ och ‘Ă€gare:’, och visar relevanta resultat frĂ„n en anvĂ€ndares Google Drive-filer, vilket gör filsökning mer intuitiv eftersom fler anvĂ€ndare stadigt anpassar sig till molnenheter för arbete.

Chrome 74 beta kommer ocksÄ att förhindra att webbsidor som stÀngs öppnas nÄgon popup och dÀrigenom lÀgger till ett nytt sÀkerhetsskikt för att surfa över webbsidor med skadlig avsikt. Enligt denna funktion kommer en ny instruktion att blockera nÄgon popup, Àven om blockeraren i Chrome-webblÀsaren Àr inaktiverad. Slutligen integrerar den nya betaversionen ett Shape Detection API, vilket möjliggör identifiering av bildelement för text, ansikten eller streckkoder. Detta API kan integreras av webbutvecklare för bÀttre bearbetning av foton via webblÀsaren.