Google Chrome 75 för Android med nytt lösenord autofyll och generation UI slÀppt

Google Chrome 75 för Android med nytt lösenord autofyll och generation UI slÀppt

“Google Chrome 75 föreslĂ„r starka lösenord nĂ€r du skapar ett nytt konto eller byter lösenord”

Efter Mac, Windows och Linux har Google börjat rulla ut Chrome 75-byggnaden till Android. Denna version ger lösenordsrelaterade funktioner frĂ„n skrivbordet till mobil, tillsammans med flera nya funktioner. LĂ€gg upp uppdateringen, nĂ€r du anger ett lösenord, dyker en ny rad upp precis ovanför tangentbordet med en “nyckel” -ikon lĂ€ngst till vĂ€nster. Om du trycker pĂ„ kontofĂ€lten visas det sparade lösenordet för den specifika webbplatsen och ersĂ€tter den gamla gamla autofyll-popupen. Det finns ocksĂ„ en genvĂ€g till “Hantera lösenord” lĂ€ngst ner som öppnar en helskĂ€rmsida. Den nya raden ovanför tangentbordet innehĂ„ller ocksĂ„ ett ‘FöreslĂ„ starkt lösenord’ för nĂ€r du skapar ett nytt konto eller byter lösenord.

Chrome 75

Dessutom innehĂ„ller Chrome 75 för Android stöd för “Scroll Snap Stop” som gör det möjligt för webbutvecklare att utse en “snap-position sĂ„ att den fĂ„ngar inertiala rullningsoperationer, vilket förhindrar att rullningen hoppar över den.” Web Share API-nivĂ„ 2 möjliggör fildelning frĂ„n webben till en installerad app. Detta innebĂ€r att webbplatser kan visa delningsknappar, liknande systemdelningsark som anvĂ€nds av inhemska applikationer. Filtyper som stöds inkluderar ljud, bilder, videor och textdokument. Chrome 75 rullar nu ut till Android och kan uppdateras frĂ„n Google Play-butiken.

Google har nyligen lagt till nya regler i Chrome-tillĂ€gg och Drive som syftar till att hĂ„lla anvĂ€ndardata konfidentiella och sĂ€kra. Denna Ă€ndring gör nu tillĂ€gg frĂ„n tredje part pĂ„ Chrome för att begĂ€ra minst möjlig anvĂ€ndardata för att fungera, medan appar som ansluter till Google Drive, till exempel Pixlr, inte fĂ„r Ă„tkomst till anvĂ€ndarens fil. Ändringarna baseras pĂ„ Googles Project Strobe som lanserades redan i oktober.