Google Chrome 75 för att möjliggöra lat laddning som standard, kommer i maj

Google Chrome 75 för att möjliggöra lat laddning som standard, kommer i maj

“LĂ„g laddning gör att en webbplats kan ladda ner bilder, iframes och andra webbplatselement som anvĂ€ndarna har rullat till för att spara data och minne”

Google Engineering Manager Addy Osmani har sagt att lat laddning för webbsidor kommer att vara aktiverat som standard med Chrome 75, som förfaller i maj. Funktionen för lat laddning anvÀnds i grunden för att fokusera resurser och bandbredd vid nedladdning av innehÄll ovanför mitten (som anvÀndaren har rullat till) sÄ att anvÀndaren kan se texten, bilderna, videoklippen etc de vill. Funktionen Àr frÀmst inriktad pÄ mobila enheter, men kommer till större plattformar som Windows, Mac, Linux, Chrome OS, Android och Android WebView med den framtida versionen av Chrome.

bilder-med-och-utan-lat-l

För de som inte kĂ€nner till kan webbplatser markera för webblĂ€sare vilka element, som iframes och bilder utanför skĂ€rmen, ska stĂ€llas in för lat laddning tills anvĂ€ndarna blĂ€ddrar till dem. Element kan ha attribut som lat, ivrig och automatisk – beroende pĂ„ detta kommer webblĂ€saren att ladda ner elementet för att presentera för lĂ€saren efter eller innan de rullar till den delen av skĂ€rmen. Webbutvecklare kan manuellt aktivera lat laddning för iframes och bilder i Chrome genom att ge rĂ€tt attribut. De element som Ă€r berĂ€ttigade till lat laddning inkluderar ocksĂ„ annonser, men det kan pĂ„verka intĂ€kterna trots att det ger en bĂ€ttre anvĂ€ndarupplevelse.

För att testa funktionen mĂ„ste utvecklare ha den senaste versionen av Chrome Canary. De kommer att behöva besöka sidan Chrome: // och sedan hitta och slĂ„ pĂ„ de tvĂ„ flaggorna med samma text ‘Aktivera laddning av lat bild’ och starta om webblĂ€saren.