Google Chrome 76 beta blockerar Flash, aktiverar mörkt lÀge automatiskt och mer

Google Chrome beta v76 pÄ Android ger optimering av data och batterier

“Den nya betaversionen innehĂ„ller ocksĂ„ en funktion som gör att webbplatser automatiskt aktiverar mörkt lĂ€ge enligt anvĂ€ndarens preferenser”

Tidigare denna mÄnad slÀppte Google Chrome version 75 för Windows, Mac, Linux och Android. Nu har sökjÀtten börjat sÄga Chrome 76 beta till alla dem som Àr pÄ betakanalen. Den nya betaversionen kommer med flera nya funktioner och förbÀttringar av integriteten. Till exempel blockerar Chrome 76 nu Flash som standard. Det kommer ocksÄ att göra det svÄrt för webbplatser att upptÀcka om du anvÀnder inkognitolÀge. Om du anvÀnder Chrome i mörkt lÀge aktiverar det automatiskt webbplatser som inte har det aktiverat.

krom 76 blixtblock

Chrome-webblĂ€saren har blockerat Flash-innehĂ„ll pĂ„ webbplatser under ganska lĂ„ng tid nu och vill att alla ska anvĂ€nda HTML5 istĂ€llet. WebblĂ€saren blockerar Flash-innehĂ„ll i bakgrunden och krĂ€ver att anvĂ€ndare installerar ett plugin-program och aktiverar det manuellt om de vill komma Ă„t innehĂ„llet. Chrome 76 beta blockerar Flash som standard, men det erbjuder anvĂ€ndare att fĂ„ alternativet ‘FrĂ„ga först’ istĂ€llet. En annan funktion i den nya betaversionen Ă€r att den hindrar webbplatser frĂ„n att upptĂ€cka om anvĂ€ndaren befinner sig i inkognitolĂ€ge.

Flera personer anvÀnder inkognitolÀget för att visa webbplatsinnehÄll som ligger bakom en betalvÀgg. Men pÄ grund av en indikator som finns i koden kunde webbplatser upptÀcka detta och blockera anvÀndaren frÄn att se dessa artiklar. Med Chrome 76 kommer indikatorn inte lÀngre att berÀtta för webbplatser om anvÀndaren har blivit inkognito. Detta görs genom att Àndra hur webblÀsaren anvÀnder FileSystem API. Det finns ocksÄ en ny systembredd installationsknapp som lÄter anvÀndare installera progressiva webbappar. Den hÀr knappen finns direkt i omni-rutan / adressfÀltet. Detta Àr frÀmst för mobilversionen av Chrome.

Google Chrome

OcksÄ pÄ mobil kan standardfÀltet LÀgg till pÄ startskÀrmen ersÀttas med ett anpassat meddelande av utvecklaren. Google arbetar tydligen med en ny design för anvÀndargrÀnssnittet som gör det enklare att installera Progressive Web Apps. Dessa PWAs kommer ocksÄ automatiskt att söka efter uppdateringar mer Àn tidigare. PÄ skrivbordet tillÄter Chrome 76 beta webbplatser att automatiskt aktivera mörkt lÀge. Om du till exempel har aktiverat mörkt lÀge i din webblÀsare kommer webbplatser att anpassas till mörkt lÀge och tillhandahÄlla liknande anvÀndargrÀnssnittselement. Betan innehÄller fler funktioner som du kan lÀsa om i kÀlllÀnken lÀngst ner pÄ sidan.