Google Chrome beta v76 pÄ Android ger optimering av data och batterier

Google Chrome beta v76 pÄ Android ger optimering av data och batterier

“Enligt rapporter Ă€r de största fördelarna med den nya betaversionen för Android att optimera sidladdningstider och fĂ„ ut det mesta av Dark Mode.”

Google Chrome har enligt uppgift en ny version i beta för Android, enligt en rapport frÄn Android Police. Enligt rapporten Àr den senaste betauppdateringen till Google Chrome för Android frÀmst inriktad pÄ att anpassa hur en sida laddas, vilket sparar data och tid som laddas pÄ att ladda en sida. Uppdateringen introducerar ocksÄ bÀttre anvÀndning av Dark Mode i Chrome, vilket gör det möjligt att optimera den totala batteriförbrukningen i Chrome och dÀrigenom maximera anvÀndningspotentialen.

Enligt rapporten uppdaterar den senaste Google Chrome beta för Android den till v76.0.3809.21, som introducerar en ny funktion som kallas “lat laddning”. Vad detta i huvudsak gör Ă€r att spĂ„ra hur en anvĂ€ndare rullar pĂ„ en viss webbsida och ladda foton och annat innehĂ„ll pĂ„ sidan dĂ€refter. Om du till exempel bara tittar pĂ„ rubriker pĂ„ webbsidor laddas inte sidfotens bilder. Detta hjĂ€lper till att spara pĂ„ datakonsumtion, liksom den totala tid det tar för en sida att laddas, som du skulle se i den cirkulĂ€ra laddningsanmĂ€laren till vĂ€nster om varje flik. NĂ€r du börjar rulla ned kommer Chrome att börja ladda bilderna som placeras lĂ€ngst ner pĂ„ en sida pĂ„ ett intelligent sĂ€tt, sĂ„ att dina data anvĂ€nds klokt och du vĂ€ntar inte pĂ„ att lĂ€nge ska se sidan laddas.

kromkakor

Snabbare sidladdningstider kan vara en viktig del av slutanvĂ€ndarnas upplevelse, vilket Ă€r vad Google Chrome siktar pĂ„. Dessutom anvĂ€nder Google mer av det mörka lĂ€get i sin webblĂ€sare, med tre anvĂ€ndningslĂ€gen för det mörka temat – en som laddar alla sidor i standardljuslĂ€get tills batterisparlĂ€get Ă€r pĂ„slaget, ett som hĂ„ller det ljusa temat oavsett batteri procent, och det tredje som behĂ„ller det mörka temat, oavsett vad. Dessutom, om en webbplats har införlivat Dark Mode API pĂ„ sina sidor, kommer den nya Chrome-versionen enligt uppgift att byta den till Dark Mode automatiskt, sĂ„ lĂ€nge det mörka temat Ă€r pĂ„slaget av anvĂ€ndaren, i webblĂ€saren.

Optimeringar av mörkt lĂ€ge kommer tydligen att gĂ„ lĂ„ngt för att förbĂ€ttra batteriets livslĂ€ngd, eftersom mörka pixlar tar mindre energi Ă€n upplysta ljusa pixlar. Även dataoptimeringarna kommer att förbĂ€ttra batteriets livslĂ€ngd och dĂ€rmed kan den nya betauppdateringen kallas en som avsevĂ€rt förbĂ€ttrar batteriets prestanda för en Android-smartphone. Den nya betauppdateringen bör vara tillgĂ€nglig för alla eller de flesta anvĂ€ndare redan, och funktionerna sjĂ€lva bör ocksĂ„ rulla ut till anvĂ€ndare i stabila byggnader, snart.