Google Chrome för skrivbord kommer med en installationsknapp för Progressiva webbappar

Google Chrome 75 för att möjliggöra lat laddning som standard, kommer i maj

“Den senaste versionen av Chrome Canary inkluderar möjligheten att installera Progressiva webbappar med en knapp”

Google testar alltid nya funktioner för sina produkter. Nu har det upptÀckts att Chrome-webblÀsaren snart kommer att fÄ en ny funktion som gör det möjligt för anvÀndare att enkelt installera Progressiva webbappar med bara ett klick. Den hÀr funktionen upptÀcktes i den senaste versionen av Chrome Canary och om du vill kan du prova den just nu.

I den senaste versionen av Chrome Canary, nĂ€r du startar en webbplats som har en Progressive Web-app, ser du en ny “Installera-knapp” i adressfĂ€ltet. Knappen placeras bredvid bokmĂ€rkknappen. Tidigare var detta alternativ tillgĂ€ngligt via en meny som inte var lĂ€ttillgĂ€nglig. Apparna kommer att installeras och kan nĂ„s genom att klicka pĂ„ Apps-knappen under adressfĂ€ltet eller genom att navigera till chrome: // apps.

Kredit - TechDowsKredit – TechDows

Google har en hel uppsÀttning appar som körs direkt frÄn webblÀsaren, och du kan nu lÀgga till fler. Till exempel hittar du Kalkylark, Google Drive, Dokument, Gmail, Presentationer, Chrome Remote Desktop, Webbutik och andra appar som finns i webblÀsaren. Webbplatser som Twitter, Snapdeal, Flipkart, Washington Post, Forbes och mÄnga andra har progressiva webbappar som kan leva direkt i webblÀsaren.

Progressiva appar kan tillhandahÄlla push-aviseringar och kör offline i din webblÀsare. Dessa appar laddas snabbt, sÄ du behöver inte vÀnta pÄ att webbplatsen laddas, Àven om du har en lÄngsam nÀtverksanslutning. Du kommer ocksÄ att behandlas med smidiga animationer och rullning. AnvÀndarinteraktionerna Àr mycket bÀttre Àn vanliga webbplatser. Det kÀnns som en inbyggd app pÄ vilken enhet du anvÀnder den pÄ, vilket ger anvÀndarna en bÀttre upplevelse.

Om du har installerat Chrome Canary version 75 ser du en ny “Desktop PWAs installable from Omnibox” -flagga i instĂ€llningarna. Du mĂ„ste aktivera detta för att göra webbplatser med PWA, installerbara. Enligt Ă„tagandet frĂ„n Google ska funktionen aktiveras i nĂ€sta stabila version av Chrome, som Ă€r version 75.