Google Chrome testar funktionen “Scroll to Text” för att lĂ„ta anvĂ€ndare dela lĂ€nken till ett specifikt avsnitt pĂ„ en sida

Google Chrome testar funktionen

“Funktionen” BlĂ€ddra till text “lĂ„ter anvĂ€ndare skapa en lĂ€nk för att rikta in ett ord eller en fras pĂ„ en sida om det inte finns nĂ„got” ankare “för att lagra data.”

Google Chrome experimenterar med en ny funktion som heter ‘Scroll to Text’ som gör det möjligt för anvĂ€ndare att dela en lĂ€nk till ett specifikt ord eller en viss fras pĂ„ en sida, sĂ€rskilt pĂ„ en smartphone. Den nya funktionen liknar nĂ„got pĂ„ YouTubes lĂ€nkdelningsalternativ, vilket gör det möjligt för en person att skapa en lĂ€nk som startar videon pĂ„ en viss plats. Till exempel, om anvĂ€ndaren vill att hans vĂ€n ska börja spela pĂ„, sĂ€g, vid 2 minuter och 15 sekunder, kan lĂ€nken skapas för den specifika platsen.

Nu, med den hĂ€r nya funktionen i Chrome, kan “Scroll to Text” -anvĂ€ndare skapa en lĂ€nk inriktad pĂ„ ett ord eller en fras pĂ„ en sida om den inte har nĂ„gra ankarlĂ€nkar. Ankaret Ă€r hashtaggen i slutet av en lĂ€nk som tar anvĂ€ndaren till en viss del av lĂ€nken. Men för detta mĂ„ste en webbsida tillhandahĂ„lla ankarna först.

KromFör nĂ€rvarande Ă€r projektet tillgĂ€ngligt pĂ„ GitHub och importeras till Chrome, vilket har avslöjats av Chrome Story. En av Chrome-ingenjörerna, David Bokan, har förklarat pĂ„ Chromium Gerrit, “För att göra det möjligt för anvĂ€ndare att enkelt navigera till specifikt innehĂ„ll pĂ„ en webbsida, föreslĂ„r vi att stöd lĂ€ggs till för att ange ett textavsnitt i URL-fragmentet.” Han sa ocksĂ„, “NĂ€r du navigerar till en URL med ett sĂ„dant fragment hittar webblĂ€saren den första instansen av textavsnittet pĂ„ sidan och visar den.”

Enligt uppgift Ă€r funktionen i ett mycket tidigt utvecklingsskede, sĂ„ det finns inga nyheter nĂ€r den kommer att lĂ€ggas till i den stabila grenen av Chrome. Det finns ocksĂ„ en möjlighet att inte implementera den hĂ€r metoden, eftersom det enligt Bokan kan bryta vissa webbplatser som anvĂ€nder “ankaren” för att lagra data.