Google Daydream VR kan nu stödja alla Android-appar

Avatar for Fazeel Ashraf

Google meddelade idag att Daydream VR nu kommer att kunna stödja alla Android-appar. Användare kan nu se apparna på sina Android-telefoner i ett tredimensionellt virtuellt verklighetsutrymme.
Detta gör det möjligt för Google att utöka sina appar över plattformsförmågan och också förbättra användbarheten för sina Virtual Reality-enheter.

Standard 2D Android-spel, webbläsare, fotoappar, sociala medieappar och produktivitetsverktyg, alla kommer att fungera på samma sätt tidigare, förutom nu kommer de att visas på ett större virtuellt medium.

Användaren kommer att se apparna när de flyter framför ögonen. Dessa appar kan kontrolleras via standardutrustning för Daydream-pekare. Så detta kommer att göra Daydream-utvecklarnas liv enklare eftersom de inte behöver konstruera ett användargränssnitt från grunden.
Googles arbete med Daydreams fristående enhet Mirage solo fortsätter i snabb takt. Teamet kommer med idéer som är färdiga för att förbättra användarupplevelsen.
Nya API: er gör det möjligt för användaren att interagera mer i sitt virtuella 3D-utrymme. Användare kommer att kunna flytta sina armar längs en design som kallas 6 frihetsgrader.
Det finns dock en brist i denna plan. Mirage solo har inte hårdvarufunktionen för att stödja denna design.
F√∂r att komma till r√§tta med denna brist anv√§nder Google maskininl√§rning och billigare h√•rdvarudelar f√∂r att “bed√∂ma” kontrollerns position. Detta kommer att s√§nka tillverkningskostnaderna f√∂r 6D delar och bredda dess √∂verklagande.
På så sätt kommer fler användare att ha råd med den här utrustningen och kunna använda sina Android-appar i ett 3D-virtual reality-utrymme.
Google erbjuder också programmerare med ett utvecklingspaket med experimentella 6DoF-kontroller som använder ett unikt optiskt spårningssystem.
Detta gör att de kan röra sig med hårdvaran för att optimera och förbättra Mirage Solos nya funktion. Paketet kommer också att innehålla en frontplatta och två styrenheter.

Google introducerar också ett nytt genomskinligt läge

Som en del av meddelandet släpper Google också ett genomskinligt läge (ja det är exakt hur det låter). Detta läge gör det möjligt för användare att se den verkliga världen medan de fortfarande har sitt VR-headset på.
Google hävdar att deras genomskinningsläge är tillräckligt exakt och reflexivt för att spåra rörelse medan du spelar ett spel pingis.

Genomskinligt läge kommer att vara bra för Augmented Reality

Den unika sammanslagningen av Mirage Solos spårningsteknik och genomskinligt läge öppnar möjligheter för utvecklare.
Framf√∂r allt kommer det att √∂ppna d√∂rrar f√∂r Augmented Reality (AR). Eftersom AR √§r beroende av bra sp√•rningsalgoritmer och “klistrar in” virtuella objekt i det verkliga landskapet, verkar detta som en match gjord i himlen.
Ett bra verkligt exempel på detta kommer att vara arkitekter som flyttar sina byggnadsmodeller runt i låt oss säga ett livligt område i New York City.
Som med de andra funktionerna som tillkännages idag, är genomskinlighetsläget fortfarande i testfas.
Google visade dock en förhandsgranskning av vad genomskinningsläget kan göra.