Google Duo nu tillgÀngligt för stationÀra datorer, kan nÄs via Chrome, Safari och Firefox

 Google Duo fÄr personliga videomeddelanden;  Datasparande lÀge och gruppvideosamtal rullar ut globalt

“Google Duo för stationĂ€ra webben krĂ€ver att anvĂ€ndare Ă€r inloggade pĂ„ sina Google-konton”

Google har börjat rulla ut webbversionen av sin videochattapplikation Duo. Med detta kommer anvÀndare att kunna komma Ät tjÀnsten frÄn skrivbordet för att chatta med sin familj och vÀnner; Google Duo Àr redan tillgÀngligt pÄ Android, Chromebooks och iOS-enheter. Detta steg kommer nÀstan exakt en mÄnad efter att en rapport hÀvdade att skrivbordsversionen av videosamtalsappen var pÄ vÀg.

Google Duo-logotyp

Till att börja med Duo pÄ webben finns det inga svÄra steg att ta. Först mÄste anvÀndare vara inloggade pÄ sitt Google-konto och öppna den officiella Duo-webbplatsen och logga in med ditt telefonnummer. Om du inte har anvÀnt tjÀnsten tidigare fÄr du en OTP som du behöver mata in i det nödvÀndiga fÀltet.

NÀr du Àr inloggad kan du söka efter personer att ringa genom att slÄ upp kontakterna i sökrutan. Du kan ocksÄ slÄ upp kontakter genom att ange siffrorna om de anvÀnder appen. Tillsammans med detta kan anvÀndare ocksÄ fÄ en webblÀsaravisering om de Àr inloggade, förutsatt att du ger nödvÀndig behörighet. TjÀnsten fungerar för nÀrvarande pÄ Chrome, Safari och Firefox, medan Microsofts Edge enligt uppgift har lÀmnats i kylan för tillfÀllet.

Google Duo-skrivbordsgrÀnssnitt för webben

Duo lanserades 2016 av Google tillsammans med Allo-appen, men företaget meddelade i december förra Äret att Allo kommer att stÀngas snart. Nyligen meddelade det kinesiska varumÀrket OnePlus att det kommer att erbjuda Google Duo som standard pÄ sina smartphones.