Google effektiviserar interna affÀrsteam för att förenkla affÀrer över olika divisioner

Google effektiviserar interna affÀrsteam för att förenkla affÀrer över olika divisioner

“Google utökar sin division Global Partnerships för att hantera affĂ€rer pĂ„ uppdrag av de olika grupperna under dess ordsprĂ„k”

Alphabet Inc: s aktier sjönk med hÀpnadsvÀckande 8,8 procent pÄ mÄndagen och företaget rapporterade ocksÄ ett dÄligt resultat för första kvartalet 2019. Den nedslÄende utvecklingen krediterades företagets stagnerande annonstillvÀxt. Som en skadeskyddsÄtgÀrd har företaget nu tillkÀnnagett ett nytt strategiskt steg för att utöka sin division Global Partnerships för att trÀffa affÀrer pÄ uppdrag av andra paralleller inom organisationen.

Alfabet

Enligt företaget omorganiserar och expanderar Google divisionen Global Partnership i sin struktur. Divisionen kommer nu att ansvara för att göra affÀrer pÄ uppdrag av team som sjukvÄrd, spel, Made by Google, Android och andra. Före denna omstrukturering fanns det dedikerade affÀrsteam för olika produktgrupper, som Android, Assistent och hÄrdvara. Dessa affÀrsteam var ansvariga för partnerskap, reklam och kÀrnaffÀrer för deras respektive gruppers rÀkning. Dessa affÀrsteam kommer nu sannolikt att upplösas av Mountain View-jÀtten.

google-logotyp

Global Partnership-organisationen, som tidigare uteslutande arbetat med reklamavtal, kommer nu att ta hand om alla reklam- och samarbetsavtal i olika team. Detta innebÀr att framöver kommer andra företag att behöva underteckna bara ett kontrakt för att kunna ha partnerskap över flera plattformar. Som ett exempel kan ett företag som vill köra en traditionell reklamkampanj med Google Ads ocksÄ vÀlja en liknande kampanj pÄ Google Assistant utan att behöva upprÀtta ett separat kontrakt för det. Motiverar det nya steget, sa Google att Àven om det Àr fördelaktigt att ha ett separat affÀrsteam för enskilda grupper nÀr det gÀller tillvÀxt, brister bristen pÄ samordning företaget.

Den nya omorganisationen Àr inte tillÀmplig pÄ YouTube och Google Cloud-partnerskap och dessa tvÄ frÄgor kommer att fortsÀtta att ha sina egna affÀrsteam.