Google förbjuder vilseledande annonser – du tror inte nr 3!

Google förbjuder vilseledande annonser - du tror inte nr 3!

Google förbjuder vilseledande annonser – du tror inte nr 3! | Tech.co

Clickbait och internet gÄr ihop som ett skrÀppost och en avlÀgsen prins. Men allt detta kan vara pÄ vÀg att förÀndras tack vare nÄgra nya reformer som Google Ads introducerar till sina policyer denna mÄnad, vilket kan stava slutet för mÄnga av de lÄghÀngande internetannonserna som fortfarande lyckas fresta miljoner anvÀndare att klick.

Googles annonspolicy Ă€r aldrig stenad – den Ă€r ganska flytande och har genomgĂ„tt flera förĂ€ndringar genom Ă„ren. Dessa har inkluderat inaktivera löneannonser, annonser som pĂ„stĂ„s vara varningar som mĂ„ste klickas pĂ„ och annonser för olagliga produkter.

Men det senaste steget kommer definitivt att skaka upp vissa delar av onlineannonseringsvĂ€rlden. För internetanvĂ€ndare över hela vĂ€rlden kan det till och med se ett slut pĂ„ nĂ„gra ”klassiska” internet-clickbait-annonser som kanske lĂ€nge parodierats och hĂ„nats, men som fortfarande Ă€r allvarligt vilseledande.

Annonserna Google kommer inte lÀngre att springa

Annonsering Ă€r en stor affĂ€r för Google. Företaget förvĂ€ntas tjĂ€na cirka 40 miljarder dollar frĂ„n sin reklamarm i Ă„r bara i USA. Och om du tycker att det Ă€r ett stort antal Ă€r det faktiskt nĂ„got nere Ă€n förra Ă„ret – en ovĂ€lkommen knock-on-effekt av den nuvarande pandemin.

Google, till sin kredit, har alltid varit relativt proaktivt för att hÄlla sitt hus i ordning nÀr det gÀller reklam, och dessa senaste tillÀgg till sin policy för felaktig framstÀllning Àr bara en förlÀngning av dess befintliga riktlinjer för de slags onlineannonser som det tillÄter pÄ sin plattform

Den nya politiken trÀder i kraft i juli. Som ett resultat kan du förvÀnta dig att se mycket mindre av följande:

Före och efter omvandlingar

Du har sett dessa pĂ„ nĂ€tet – kanske har du till och med varit frestad att klicka pĂ„ dem för att ta reda pĂ„ hur du kan gĂ„ frĂ„n en ölkĂ€rl till en sex-pack mage pĂ„ bara EN MÅNAD.

Naturligtvis berĂ€ttar dessa annonser aldrig hela historien – du kan aldrig vara sĂ€ker pĂ„ om de Ă€r relaterade till produkten de trycker pĂ„, om de har manipulerats eller ens om de Ă€r samma person. Tja, frĂ„n och med den hĂ€r mĂ„naden sĂ€ger Google att vilseledande annonser före och efter mĂ„ste gĂ„.

Du kommer inte att tro …

Annonserna i stilen “Du kommer inte att tro vad som hĂ€nde …” Ă€r sĂ„ mycket en del av internetkulturen att vi Ă€r nĂ€stan ledsna över att se dem gĂ„. NĂ€stan. Dessa annonser kan försöka locka anvĂ€ndarna att upptĂ€cka den outnyttjade hemligheten med den senaste undergrönsaken eller visa ett provocerande utseende med en “vad som hĂ€nde nĂ€sta” klickvinkel.

De Ă€r vilseledande i det yttersta och levererar aldrig löftet om den saftiga rubriken. Du vĂ€ldigt mycket kommer tro vad som hĂ€nde med dessa annonser – Google drog dem.

10 skĂ€l till varför du bör sluta köpa …

Internetannonser som hÀvdar att du bör sluta anvÀnda en produkt eller tjÀnst, eftersom det kan vara skadligt för din hÀlsa, slÄs pÄ huvudet av Google.

Inte lÀngre kommer du att skrikas över att socker dödar dig lÄngsamt eller att du har orsakat allvarlig kroppsskada genom att konsumera för mycket grönkÄl. Det stÀmmer, kale-shaming slutar hÀr.

Klicka hÀr för att ta reda pÄ det!

En annan stalwart pÄ onlineannonsering, Klicka hÀr för att ta reda pÄ stilannonser ger medvetet bara anvÀndaren hÀlften av historien, i ett försök att fÄ dem att klicka igenom till tillhörande sida. Dessa annonser frestar vanligtvis anvÀndaren att klicka pÄ dem för att ta reda pÄ hur ful / vacker en bleknad Hollywood-stjÀrna Àr idag (förstÄeligt, en djupt sÄrande upplevelse för tidigare barnstjÀrnor sjÀlva att se dessa annonser), De Àr en av de tidigaste inkarnationerna av clickbait-annonsen, och det Àr ingen skam att se dem gÄ snart. HejdÄ, klicka hÀr annonser.

Googles historia för att förbjuda annonser

PÄ din dagliga promenad genom internet kanske du tror att onlineannonseringens vÀrld Àr en laglös plats. Men det brukade vara mycket vÀrre. Under de senaste Ären har Google gjort en gemensam anstrÀngning för att slÄ ner pÄ vilseledande eller stötande annonser. Bara under 2019 tog den bort 2,7 miljarder annonser som bryter mot dess policy.

Ett exempel intrÀffade tidigare pÄ Äret nÀr mÄnga samvetslösa företag beslutade att anvÀnda den nuvarande pandemin till deras fördel genom att föreslÄ att de kunde erbjuda botemedel. Redan i februari placerade Google ett fullstÀndigt förbud mot alla annonser som hÀnvisade till coronavirus, i ett försök att dÀmpa felinformation och förhindra offren att köpa falska botemedel. Strax efter, det backtracked pÄ detta drag nÄgot, för att tillÄta relevanta annonser frÄn myndigheter och hÀlsoavdelningar.

År 2019 klargjorde Google ocksĂ„ sin stĂ„ndpunkt om politiska annonser och hindrade annonsörer frĂ„n att göra falska politiska pĂ„stĂ„enden, liksom specifikt inrikta sig pĂ„ viss demografi. Det Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n Facebooks tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt, som har varit kĂ€nt hands-off, Ă€ven om en senaste uppdatering betyder att dess anvĂ€ndare nu kan stĂ€nga av alla politiska annonser.

Googles stÀndigt förÀnderliga reklampolicy kommer alltid att spela inhÀmtning med de mer otÀcka typerna av reklam pÄ nÀtet, men det Àr Ätminstone ett steg i rÀtt riktning.

Tyckte du att den hÀr artikeln var till hjÀlp? Klicka pÄ en av följande knappar

Ja Nej

Vi Àr sÄ glada att du gillade! FÄ mer levererad till din inkorg precis som den.

Vi beklagar att den hĂ€r artikeln inte hjĂ€lpte dig idag – vi vĂ€lkomnar feedback, sĂ„ om du tycker att vi kan förbĂ€ttra vĂ„rt innehĂ„ll kan du skicka ett e-postmeddelande till [email protected]

Jack Àr Content Manager för Tech.co. Han har skrivit om ett brett utbud av teknikÀmnen i över ett decennium, bÄde i tryckt och online, inklusive bÀrbara datorer och surfplattor, spel och teknikbedrÀgerier. Förutom mÄnga Ärs erfarenhet av att granska de senaste tekniska enheterna, har Jack ocksÄ genomfört undersökande forskning om ett antal tekniska frÄgor, inklusive integritet och bedrÀgeri.

Utforska mer Se alla nyheter

Google kan nu skanna skadliga filer för anvÀndare av avancerat skydd

Google har utökat nĂ„gra funktioner i sina avancerade …

Bethany Howell – för 2 veckor sedan

Google Wars med Australien över ny lagstiftning

Google har sparkat tillbaka mot australisk lagstiftning …

Jack Turner – för 2 mĂ„nader sedan

Google lyssnar igen pĂ„ dina inspelningar – om du lĂ„ter det

Google ska Ă„teruppta sparandet av anvĂ€ndarljud för sina anstĂ€llda att …

Jack Turner – för 2 mĂ„nader sedan

NÀstan Pixel-perfekt: Ny $ 349 $ Google Pixel 4a tillkÀnnagavs

Google Pixel 4a Ă€r Ă€ntligen hĂ€r och det Ă€r precis som …

Tom Fogden – för 2 mĂ„nader sedan

Ladda fler artiklar nÀra Skapa en webbplats? Se vÄra rekommendationer för de bÀsta webbplatsbyggarna att anvÀnda: BÀst pÄ test

Vi anvÀnder cookies. Genom att surfa pÄ vÄr webbplats godkÀnner du vÄr anvÀndning av cookies.